back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα αυτή την ώρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό. Ο Δημήτρης Κωστακος θα μας ενημερώσει…

Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζόμενων, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην περιοδεία του στη Ρόδο. “Ο κ. Τσίπρας αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται”, σχολίασε η ΝΔ.

«Ο κλάδος του τουρισμού χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα , διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντέξει. Και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μονάχα ανεπαρκείς εξαγγελίες», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Επέκταση του έκτακτου προγράμματος αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών αγοράς λόγω της πανδημίας (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

“Η επέκταση του PEPP θα χαλαρώσει περαιτέρω την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής, υποστηρίζοντας τις χρηματοδοτικές συνθήκες της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ύφεση 0,9% της οικονομίας, λόγω της πανδημίας, το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Προς την ορθή κατεύθυνση το σχέδιο της κυβέρνησης είπε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Χρήστος Σταικούρας τόνισε ότι «η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, η οποία με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Κομισιόν διαμορφώθηκε στο -3,2%».

Θετική στον κορονοιό μια έγκυος η οποία διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας, όπου φιλοξενούνται 1.550 άτομα. Έκλεισαν 6 σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει ήδη εξετάσει 500 άτομα. Η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Στη γειτονική Βόρεια Μακεδονία η κυβέρνηση προχωρά σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από απόψε στις 9 έως τη Δευτέρα στις 5 το πρωί καθώς καταγράφηκαν 120 νέα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες.

Επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσoυλα φον ντερ Λάιεν, απέστειλε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα την προκλητική και παράνομη στάση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Και τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μέρκελ για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης στην Τρίπολη της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράζ ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας στην εμπόλεμη χώρα.

Προς αναβολή οδεύει ο προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 8 το βράδυ αγώνας των πλέι άουτ στη Σουπερλίγκα Ξάνθη- Ατρόμητος, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Μάλιστα η ομάδα του Περιστερίου με επιστολή της στη διοργανώτρια αρχή έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την ασφαλή μετάβαση και διαμονή της στην ακριτική πόλη.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα