back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυστρία: Ανησυχία για τις ταραχές στις ΗΠΑ, κάλεσμα για διάλογο από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Οι ταραχές στις ΗΠΑ έχουν θορυβήσει την Αυστρία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, να τονίζει πως «θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον όλων να σταματήσει το σπιράλ της βίας».

«Οι εικόνες που μας φτάνουν από τις ΗΠΑ είναι τρομακτικές», δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, απαίτησε για μία εκ νέου «σαφή θέση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας», ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, «επειγόντως μία συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής στη Βουλή».

«Είναι ακατανόητο που ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, ούτε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δεν βρήκαν να πουν λέξη, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι σοκαριστικές», επισήμανε η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, αναφέροντας ότι προς τούτο θα έχει επαφές με τις άλλες κοινοβουλευτικές παρατάξεις.

Ταυτόχρονα, η ίδια κατήγγειλε ότι οι εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν «το πού οδηγούν ανεύθυνες πολιτικές, οι οποίες τροφοδοτούν τον ρατσισμό και διχάζουν την κοινωνία. Η δημοκρατία, η ελευθερία του τύπου και το κράτος δικαίου, κινδυνεύουν».

Τις επιθέσεις της Αστυνομίας κατά διαδηλωτών στις ΗΠΑ, καταδικάζει το συγκυβερνών — με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — κόμμα των Πράσινων, όπως επίσης το μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το θεωρούμενο ως νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία).

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα