back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο – Από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια από τη δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής εξέτασης και έκθεσης του Τζορτζ Φλόιντ, η δολοφονία του οποίου από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, βύθισε τις ΗΠΑ στο χάος, με δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια, ακόμη και έξω από τον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον.

Η έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ο Αντριου Μπέικερ, αναφέρει ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», με τα αποτελέσματα να διαφέρουν ελάχιστα από αυτά της ιατροδικαστικής έρευνας που έγινε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος.

Η πρώτη ιατροδικαστική έρευνα έκανε λόγο για «ασφυξία λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού», κάτι που στην έκθεση του Μπέικερ, δεν καταλήγει πως αυτός ήταν ο λόγος του θανάτου του.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, αναφέρει πως ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του, όπως φάνηκε εξάλλου και από βίντεο που κυκλοφόρησε στην δημοσιότητα.

Ωστόσο, το πόρισμα του δρ. Μπέικερ, αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτοί οι τραυματισμοί προκάλεσαν τον θάνατό του. Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, αλλά όπως αναφέρει το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα