back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προκαλεί και πάλι ο Τσαβούσογλου για Αγία Σοφία και ανατ. Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

Προκαλεί και πάλι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter υποστηρίζει ότι «η Αγία Σοφία είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας» και πως «κατακτήθηκε».

Όμως δεν σταματά εκεί καθώς – όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, σε τηλεοπτική συνέντευξή του επανέλαβε ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και πως η Τουρκία ενεργεί νόμιμα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην ανατ. Μεσόγειο η υφαλοκρηπίδα μας έχει ήδη καθοριστεί, αλλά όχι αυτά τα δυτικά σύνορα. Πριν υπογράψουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη, καθίσαμε με τους στρατιωτικούς μας και χαράξαμε χάρτη καθορίζοντας τα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας Εδώ, αν προσέξετε, η Ελλάδα λέει ότι “παραβιάζεις τα δικαιώματά μας”, αλλά εμείς τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων αυτών των νησιών δεν τα παραβιάσαμε. Κινούμαστε προσεκτικά. Τα νησιά εδώ δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο χωρικά ύδατα. 6 μίλια. Κι όταν χαράξαμε αυτό το χάρτη, το λάβαμε υπόψη μας. H Τουρκία κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Εξάλλου, σε νέα ανάρτηση στο twitter γράφει  «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο»

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα