back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Megaron Online: Συναυλία στο ναό του Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών

Διαβάστε επίσης

Η εορταστική συναυλία που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2010, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αναμεταδίδεται ψηφιακά την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21.00 στο πλαίσιο του Megaron Online.

Ένα πρόγραμμα με έργα της δυτικής αλλά και της βυζαντινής μουσικής

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Γιώργος Νταλάρας, η Καμεράτα, οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης και η Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με έργα της δυτικής αλλά και της βυζαντινής μουσικής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και είχε ως σκοπό της την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα από τη σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής με τους ανθρώπους της τέχνης και με κορυφαίους καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως το ΜΜΑ.

Η βραδιά άρχισε με την Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και συνεχίστηκε με την Καμεράτα που, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, παρουσίασε το έργο «Εν χορδαίς» του διακεκριμένου σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Αδάμη καθώς και το Concerto grosso των Χριστουγέννων του Αρκάντζελο Κορέλι, εμβληματικής μορφής του ιταλικού μπαρόκ. Στη συνέχεια, το διακεκριμένο σχήμα βυζαντινής μουσικής «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη, έψαλε ύμνους της Εορτής των Χριστουγέννων.

Η συναυλία έκλεισε με τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος ερμήνευσε το δοξαστικό από την Κρεολή Λειτουργία του Αργεντινού Αριέλ Ραμίρες και το απόσπασμα «Της αγάπης αίματα» από το κοσμαγάπητο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη. Τον δημοφιλή τραγουδιστή πλαισίωσε η χορωδία της ΔΕΗ, την οποία δίδαξε και διηύθυνε ο Κωστής Κωνσταντάρας.

Δείτε τη συναυλία (διάρκεια: 95 λεπτά), το πρόγραμμα και τους συντελεστές της εδώ

Megaron Online

Το Megaron Online ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 21.00, προτείνοντας στους φίλους του να παρακολουθήσουν ψηφιακά τη συναυλία του Γιάννη Βακαρέλη, διεθνώς καταξιωμένου πιανίστα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου, με το διάσημο Philharmonia Quartett Berlin. Δείτε όλο το πρόγραμμα των διαδικτυακών αναμεταδόσεων με την περιγραφή και τους συντελεστές όλων των προβολών εδώ

Megaron on demand

Στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη διάσημη Ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο (Making-of) με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα