back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάρι: «Δεν θα ακυρώσει Grand Prix ένα κρούσμα κορονοϊού σε οδηγό»

Διαβάστε επίσης

Η Formula1 δεν πρόκειται να ακυρώσει αγώνα, ακόμα κι αν ένας οδηγός βρεθεί θετικός σε εξέταση για κορονοϊό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, Τσέις Κάρι.

Ο Αμερικανός παράγοντας, μίλησε μετά την δημοσιοποίηση ενός αρχικού προγράμματος οκτώ αγώνων με τη σεζόν να αρχίζει στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

«Εάν ένας οδηγός βρεθεί θετικός σε εξέταση, δεν θα σημαίνει και την ακύρωση ενός αγώνα», δήλωσε ο Κάρι σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα www.formula1.com. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες να εφαρμόζουν διαδικασίες, οπότε εάν ένας οδηγός πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, έχουμε τη δυνατότητα να μπει σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο και να αντικατασταθεί από άλλον».

«Μια ομάδα που δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί δεν θα ακυρώσει τον αγώνα. Θα έχουμε μια διαδικασία που να αναφέρει ότι ένα κρούσμα δεν θα οδηγήσει σε ακύρωση. Εάν ένας οδηγός έχει κορονοϊό, νομίζω ότι οι ομάδες έχουν διαθέσιμους οδηγούς για να τον αντικαταστήσουν».

Ο Κάρι, υπογράμμισε την ύπαρξη ενός «αυστηρού συνόλου οδηγιών» περίπου 80-90 σελίδων που περιγράφουν λεπτομερώς τις διαδικασίες για ταξίδια, ξενοδοχεία, γεύματα, συμπεριφορά και εξετάσεις.

Υπερασπίστηκε την απόφαση να γίνουν οι αγώνες, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις στις ενδιαφερόμενες χώρες ήταν υποστηρικτικές. «Μεγάλο μέρος του κόσμου κινείται προς τα εμπρός και νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η καραντίνα έχει συνέπειες τόσο για την υγεία, όσο για την κοινωνία και για την οικονομία», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Κάρι.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα