back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Αραβώσης: «Μέσα από την πανδημία κοιτάζουμε και την προστασία του περιβάλλοντος»

Διαβάστε επίσης

«Βλέπουμε μέσα από την κρίση της πανδημίας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η κρίση που έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο γενικός γραμματέας φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Επίσης τόνισε ότι «στην ατζέντα μας είναι άμεσο, αυτό που θα γίνει στο τέλος του μήνα, που θα φέρουμε το νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο αφορά την εναρμόνισή μας με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πλαστικά μίας χρήσης. Για την σταδιακή μείωση και στο τέλος εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης. Αυτό είναι κάτι άμεσο , είναι κάτι που έχουμε επεξεργαστεί και το κάνουμε και ένα χρόνο νωρίτερα από την τυπική προθεσμία που έχουμε από την ΕΕ για τον Ιούνιο του 2021. Εμείς θα φέρουμε το νομοσχέδιο τον Ιούνιο του 2020.
Η συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων που βρίσκουμε σε θάλασσες και ακτές, οφείλεται σε πλαστικά. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί τη μεγάλη μας προσπάθεια για τον περιορισμό των απορριμμάτων που αυτό οδηγεί βέβαια σε επαναχρησιμοποίηση, σε αλλαγή της οικονομίας σε νέα πρότυπα, σε πρότυπα βιώσιμα κυκλικά, έτσι ώστε να μην έχουμε απορρίμματα, αλλά τα απορρίμματα να αποτελούν πόρους επαναχρησιμοποιήσιμούς σε όλο τον παραγωγικό ιστό».

Τέλος ο κ. Αραβώσης υπογράμμισε ότι «έχουν αλλάξει οι εποχές του χρόνου, το βλέπουμε. Βλέπουμε πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να εναλλάσσονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπουμε πλημμύρες, ξηρασίες, περιορισμό ακτών. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή και τελικά επαφίεται στον καθέναν από εμάς, να μπορέσει να συμβάλει στο να περιοριστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, να μειωθούν οι ρύποι. Και πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Ξεκινώντας από αυτό που λέμε κυκλική οικονομία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα