back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιώργος Κουμουτσάκος στον Αθήνα 9.84:”Το μεταναστευτικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι διμερές ζήτημα, αφορά την Ευρώπη”

Διαβάστε επίσης

 

“Το μεταναστευτικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι διμερές ζήτημα, αφορά την Ευρώπη ” τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος. Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί πολιτικός διάλογος-μετά τα συμβάντα στον Έβρο- το αίτημα, θα πρέπει να έρθει από την άλλη πλευρά”.

Όπως επισήμανε : “Η Τουρκία, εφαρμόζει πολυμετωπική πίεση στην Ελλάδα, και ενδέχεται να την αυξήσει, εκμεταλλευόμενη τα τέσσερα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν στο έδαφος της. Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εγρήγορσης για την Ελλάδα, καθώς οι καιρικές συνθήκες βοηθούν στην αύξηση των ροών” σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και συμπλήρωσε : “Η Ελλάδα οφείλει να προτάξει την εθνική της ενότητα. Να αξιοποιήσουμε παραγωγικά και όχι παθητικά το διεθνές δίκαιο, να εντείνουμε τη διπλωματική δράση και τέλος αποφασιστικής σημασίας είναι η βούληση της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει, αν η Τουρκία ξεπεράσει το κατώφλι της λογικής, την επιχειρησιακή δυνατότητα των -απολύτως- αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων. Εάν χρειαστεί πολιτικός διάλογος-μετά τα συμβάντα στον Έβρο- το αίτημα, θα πρέπει να έρθει από την άλλη πλευρά”.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και κάθε κίνηση στην οικοδόμηση αρωγούς εθνικής ενότητας ,πρέπει να γίνεται για να την χτίζει ,όχι πιθανώς για να την εξασθενεί. Η σύγκληση του Συμβουλίου έχει μια σημειολογία. Πρέπει να θωρακίσουμε την εθνική μας ενότητα.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

“Οι αλλοδαποί ,παράνομοι μετανάστες,πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα μας ,πολλοί από αυτούς ευτύχησαν να πάρουν άσυλο. Δεν μπορούν να έχουν την προστασία του αιτούντος άσυλο. Είναι προφανές ότι δεν θα γίνουν μαζικές εξώσεις. Θα πρέπει όμως σταδιακά να αφήσουν τους χώρους που προορίζονται για ανθρώπους που περιμένουν την εξέταση της αίτησης τους” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Ερωτηθείς αν πρέπει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να πει mea culpa για τον διορισμό του Χρήστου Τσιάχρη, που έχει εκδώσει βιβλίο με ξενοφοβικό περιεχόμενο, μέσω των φιλοναζί «εκδόσεων Θούλη», στη δομή του Πύργου ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

“Για τη συγκεκριμένη περίπτωση – επειδή παρακολουθώ τη διεθνή πτυχή του μεταναστευτικού- εάν οι απόψεις εκείνες του παρελθόντος του ανθρώπου που διορίστηκε Διοικητής είναι εκείνες που θα εμποδίσουν από το να επιτελέσει το έργο του, θα πρέπει ο ίδιος να το αναλογιστεί άμεσα και να λειτουργήσει ανάλογα”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα