back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιώργος Δαΐκος στον Αθήνα 9.84: «Είναι μια δύσκολη εξίσωση ο τουρισμός»

Διαβάστε επίσης

«Ο τουρισμός- είναι λίγο επικίνδυνο όταν ανοίγει κανείς τα σύνορα- αν δεν είχαμε κανέναν επισκέπτη με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι η επιδημία θα έσβηνε στην χώρα μας- Αλλά δεν μπορείς να κλείσεις τα σύνορα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Γιώργος Δαΐκος.

Επίσης ο κ. Δαϊκος τόνισε ότι «θα υπάρχει έλεγχος και για ταχεία διάγνωση αλλά θα γίνονται και προληπτικοί έλεγχοι- Είναι μια δύσκολη εξίσωση ο τουρισμός αλλά θα βρεθεί κάποιος τρόπος όχι να εξαλείψουμε τον κίνδυνο αλλά να τον μειώσουμε. Μοριακό αποτέλεσμα σε 45 λεπτά- Κάποια από αυτά τα μηχανήματα υπάρχουν σε πολλά νησιά»

Επίσης ο κ. Δαϊκος για κάποιο δεύτερο κύμα επιδημίας, ανέφερε ότι «ίσως εξαφανισθεί (έτσι λέει η διαίσθησή μου)- δεν μπορεί να είναι κανείς να είναι βέβαιος. Τώρα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό- το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί- έχουμε και φάρμακα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Μην εφησυχάζουμε ότι το κλίμα θα εξαφανίσει τον ιό- ακόμα και γρίπη βλέπουμε σποραδικά το καλοκαίρι».
Τέλος για τα νησιά, ανέφερε ότι «αυτό που προέχει είναι η ταχεία διάγνωση και η άμεση αντιμετώπιση του κρούσματος. Όσοι έχουν περάσει τον ιό αποκτούν αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό- Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα από άλλους κορονοιούς μπορεί να υπάρξει μια βραχεία ανοσία 1 με 2 έτη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα