back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Διαδηλώσεις ξανά στο Παρίσι με αφορμή την αστυνομική βία

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες διαδηλωτές που κατήγγειλαν την αστυνομική βία στην Γαλλία, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη μπροστά από το δικαστήριο του Παρισιού.

Παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης από τις αρχές, πλήθος κόσμος συγκεντρώθηκε με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της επιτροπής υποστήριξης στην οικογένεια του Ανταμά Τραορέ, ενός 24χρονου άνδρα αφρικανικής καταγωγής, που πέθανε το 2016 αφού συνελήφθη.

«Σήμερα, όταν αγωνιζόμαστε για τον Τζορτζ Φλόιντ, αγωνιζόμαστε για τον Ανταμά Τραορέ», δήλωσε η Ασά Τραορέ, η μεγαλύτερη αδελφή του Ανταμά, ενώπιον των διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα όπως «Εξέγερση» και «Όλοι απεχθάνονται την αστυνομία».

«Σήμερα δεν είναι μόνο ο αγώνας της οικογένειας Τραορέ, είναι και ο δική σας αγώνας, όλων σας», ανέφερε το προσκλητήριο για τη συγκέντρωση αυτή. «Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ απηχεί αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία», δήλωσε ακτιβίστρια.

Στις 19 Ιουλίου 2016, ο Ανταμά Τραορέ πέθανε σε ένα στρατόπεδο σε προάστιο του Παρισιού, σχεδόν δύο ώρες μετά τη σύλληψή του, στο τέλος μιας καταδίωξης από χωροφύλακες. Η υπόθεση έγινε σύμβολο αστυνομικής βίας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα