back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής, όπου εξελίσσεται κινητοποίηση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο του κινήματος I cant breathe. Με εντολή της αστυνομίας, δεν λειτουργούν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Στις ΗΠΑ, αντίθετος στην επέμβαση του στρατού για την επιβολή της τάξης και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, που δήλωσε ότι δεν στηρίζει το ενδεχόμενο να γίνει επίκληση του Νόμου περί Εξέγερσης.

Τις δηλώσεις του επικαλέστηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, για να καταφερθεί ξανά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

“Ο πρόεδρος κρατούσε τη Βίβλο τις προάλλες στην Ουάσιγκτον. Εδώ στη Νέα Υόρκη, στην πραγματικότητα διαβάζουμε τη Βίβλο”, είπε, ενώ επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της ενεργοποίησης στρατιωτικού προσωπικού για την καταστολή των ταραχών, που συγκλόνισαν τη χώρα για όγδοη ημέρα.

Στην Ολλανδία, η αστυνομία ζήτησε από χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη του Ρότερνταμ να πάνε σπίτια τους, επειδή στην αντιρατσιστική κινητοποίησή τους επικρατούσε συνωστισμός και δεν τηρούνταν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισχυρές καταιγίδες το απόγευμα στην Αττική. Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Καλλιθέα, το Νέο Κόσμο, τη Νέα Σμύρνη και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Για περίπου μισή ώρα έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων η Πειραιώς, από τη Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη.

“Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα έχει την απόλυτη στήριξη της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

“Η Τουρκία αμφισβητεί κάθε έννοια καλής γειτονίας. Είναι προφανής από όλους μας η απάντηση ότι πάντα θα προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο” τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενη στην πορεία μετάβασης στην κανονικότητα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε γενναία την απόφαση της ΕΕ για την οικονομία και σημείωσε ότι είναι ευκαιρία για τη χώρα να θέσει ξανά επί τάπητος το παραγωγικό και αναπτυξιακό της μοντέλο.

Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του κορωνοιού ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μετά την ανάλυση των “διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα”, τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν “ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου.

Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

Από τις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια και από τις 29 του μηνός οι παιδικές κατασκηνώσεις. Πρεμιέρα την 1η Ιουλίου για τις παραστάσεις και τις συναυλίες.

Αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία στο 60 με 65%. Τις καμπίνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον δύο άτομα, αντί για ένα. Περισσότερα στο www.athina984.gr.

Υπό παραίτηση τελούν τέσσερα μέλη του δσ του ΕΟΤ, οι οποίοι διαφώνησαν για την απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στην εταιρία Marketing Greece, με ύψος διαφήμισης 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι τέσσερις παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τις κάνει δεκτές.

Tη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων, από το Γκάζι ως την Κηφισιά και από το σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη μέχρι τον Ευαγγελισμό, εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά.

“Ελπίζω ότι του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ένσταση ακυρότητας θα καταθέσει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» για δυο ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς του δήμου Αθηναίων ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, με αντικείμενο την προμήθεια αστικού εξοπλισμού και φυτών, καθώς και αντιολισθηρών επιχρισμάτων και υλικών σήμανσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θα προσβάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο τα ποσά των δαπανών και θα ζητήσει την επανάληψη της διαδικασίας «με την κανονική οδό περί δημοσίων συμβάσεων».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την πόλη Νορίλσκ στην Αρκτική, μετά την διαρροή χιλιάδων λίτρων καυσίμων σε παρακείμενο ποταμό, επικρίνοντας τους τοπικούς αξιωματούχους για ολιγωρία.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα