back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Βαραίνει το κατηγορητήριο εναντίον του απολυθέντα αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, θα τον διώξει για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, γράφει η εφημερίδα Star Tribune.

Την περασμένη εβδομάδα τού είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ η νέα κατηγορία επιφέρει κάθειρξη έως και 40 ετών.

Η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια σε δολοφονία δεύτερου βαθμού, αναφέρει η ίδια εφημερίδα.

Στις πολιτικές αναταράξεις τώρα, “Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ παραμένει μέχρι τώρα στη θέση του. Αν ο πρόεδρος χάσει την εμπιστοσύνη του θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον”, δηλώνει ο Λευκός Οίκος καθώς πληθαίνουν οι εικασίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να τον απομακρύνει.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την επίκληση του Νόμου περί Εξέγερσης, ώστε να αναπτυχθούν στρατιώτες για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.

Το φυλετικό ζήτημα που αναδύθηκε ξανά με δραματικό τρόπο στις ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο των τοπικών εκλογών στη χώρα.

Ο 71χρονος βουλευτής, Στιβ Κινγκ, που κατηγορείται για ακραίες ρατσιστικές απόψεις και εκπροσωπεί την Αιόβα στο αμερικανικό Κογκρέσο από το 2003, έχασε χθες τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών από τον τοπικό αντίπαλό του, Ράντι Φίνστρα.

Τον τελευταίο συνεχάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για σπουδαία νίκη.

Στο Φέργκιουσον του Μισούρι, εξελέγη δήμαρχος για πρώτη φορά γυναίκα Αφροαμερικανή, η 65χρονη Έλα Τζόουνς.

Έντονες διαμαρτυρίες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που καταγγέλλει ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα από τα γήπεδά του ως ανοιχτή φυλακή για να συγκεντρώσει συλληφθέντες διαδηλωτές.

“Δεν θα το επιτρέψουμε ξανά”, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Κατά του Αμερικανού προέδρου στρέφεται άλλη μια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το Snapchat κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι υποκινεί τη «φυλετική βία» και αποφάσισε να μην προβάλει πλέον τα μηνύματά του, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Σε 12 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μετά τη λήξη της πορείας, διαδηλωτές εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ δακρυγόνα έπεσαν και στο ύψος της Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα, χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα I cant breathe, διαδηλώνοντας ενάντια στην αστυνομική βία με κεντρικό σύνθημα “Black lives matters”.

Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του κορονοιού ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δεν προέρχονταν από το Κατάρ οι 12 επιβάτες της πτήσης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Qatar Airlines, προσθέτοντας ότι κατά την άφιξη στη Ντόχα και πριν επιβιβαστούν για Αθήνα, όλοι ελέγχθηκαν και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δεν συστήνει διακοπές φέτος για τους Βρετανούς ο Μπόρις Τζόνσον, υπενθυμίζοντας στους πολίτες της χώρας του ότι υπάρχει σαφής ταξιδιωτική οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι γίνονται διμερείς συζητήσεις με ευρωπαϊκές χώρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αερογέφυρες, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Αύριο η Βρετανία θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Σύνοδο Εμβολιασμού.

Υπό παραίτηση τελούν τέσσερα μέλη του δσ του ΕΟΤ, οι οποίοι διαφώνησαν στην απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στην εταιρία Marketing Greece, με ύψος διαφήμισης 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΕΤΕ.

Τα τέσσερα μέλη παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τις κάνει δεκτές.

Το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Βρετανίας, το οποίο απασχολεί 7.000 άτομα, θα είναι «μη βιώσιμο» εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς εμπορική συμφωνία. Αυτό ανέφερε σήμερα στο BBC ο επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Nissan δήλωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα