back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε νωρίτερα την Αττική προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού από την Πειραιώς έως την Αχαρνών όπου υπήρξε και σύγκρουση οχημάτων. Στην κάθοδο πολύ αυξημένη κίνηση από τη Λυκόβρυση έως τη λεωφόρο Αθηνών.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Βασ. Σοφίας προς Χίλτον , στην Κηφισίας από Χίλτον μέχρι την Πανόρμου και στην κάθοδο από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Κατεχάκη . Πολύ κίνηση και στη Μεσογείων προς κέντρο από το Νομισματοκοπείο έως Ντινάν και στην άνοδο από την λεωφόρο Αλεξάνδρας έως το Χαλάνδρι. Χαμηλές ταχύτητες και περιμετρικά του Συντάγματος

Ελληνοτουρκικά και διαχείριση της πανδημίας θα τεθούν στη συνάντηση της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η ΠτΔ κατά τη συνάντηση της το πρωί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αποδοκίμασε τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε «μεθοδεύσεις» της τουρκικής ηγεσίας, η οποία «αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, αμφισβητεί -όπως τόνισε- με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». «Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», τόνισε η κ Σακελλαροπούλου.

Η Άγκυρα συντηρεί την στρατηγική της έντασης με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγιά Σοφιά είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “κατακτήθηκε”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να κατατάξει τον νέο κορονοϊό ως απειλή χαμηλού επιπέδου για τους εργαζομένους, επιτρέποντας έτσι στους εργοδότες να εφαρμόζουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

“Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στη Βουλή μετά και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους Κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα κρούσματα κορονοιού που εντοπίστηκαν σε επιβάτες πτήσης από τη Ντόχα. ΝΟΤΑΜ για την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Κατάρ έως την Κυριακή 14 Ιουνίου εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Την ίδια ώρα, αυξάνεται με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΕΟΔΥ ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία από το 50 εως το 55% του προβλεπόμενου στο 60 με 65% . Παράλληλα αυξάνεται σε δυο από έναν, το όριο ατόμων ανά καμπίνα.

Σε αυτό το φόντο ανοίγει από το Σάββατο 6 Ιουνίου η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους – Από τις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια και στις 29 Ιουνίου ξεκινούν οι παιδικές κατασκηνώσεις – 1η Ιουλίου πρεμιέρα για τις παραστάσεις και τις συναυλίες.Περισσότερα και αναλυτικότερα στο www.athina984.gr.

Τη μείωση του ΦΠΑ στο κόμιστρο των ταξί από το 24% στο 13% μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών .

Τη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά.

Και ο καιρός ,

Αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα