back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει από το Σάββατο 6 Ιουνίου η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους – Από τις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια και στις 29 Ιουνίου ξεκινούν οι παιδικές κατασκηνώσεις – 1η Ιουλίου πρεμιέρα για τις παραστάσεις και τις συναυλίες. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Νίκος Παπαθανάσης έως 1 Ιουλίου επανέρχονται στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 97% όσων είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή. Περισσότερα και αναλυτικότερα στο www.athina984.gr.

Προχωράμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στην άρση των μέτρων, χάρη στην προσπάθεια όλων των Ελλήνων, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη Βουλή.

ΝΟΤΑΜ για την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς Κατάρ έως την Κυριακή 14 Ιουνίου εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) , μετά την ανίχνευση των δώδεκα (12) κρουσμάτων σε επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, και οι οποίοι έφτασαν στην χώρα μας με την πτήση από την Ντόχα.

Τη μείωση του ΦΠΑ στο κόμιστρο των ταξί από το 24% στο 13% μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών .

Με αρνητικό επιτόκιο τα δάνεια στις χώρες της Ευρωζώνης που θα ζητήσουν πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με ανάρτηση του οικονομικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κάλιν Άνεβ Γιάνσε.

Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με απόδοση 0,25%.

Ελληνοτουρκικά και διαχείριση της πανδημίας θα τεθούν στη συνάντηση της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», τόνισε η ΠτΔ στη συνάντησή της νωρίτερα με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η Άγκυρα συντηρεί την στρατηγική της έντασης με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγιά Σοφιά είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “κατακτήθηκε”.

Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση της NOVARTIS ανοίγει μετά την κατάθεση των εγγράφων του FBI από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, στον Άρειο Πάγο. Στο μεταξύ, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Παγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που ερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς στη υπόθεση, διαβιβάζουν στη Βουλή τα υπομνήματα των τριών καταθέσεων των Εισαγγελέων Διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη.

Τη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά.

“Ελπίζω ότι του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Για όγδοη ημέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες, οι διαδηλώσεις αλλά και οι ταραχές σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτ Φλόιντ απο λευκούς αστυνομικούς.

Και ο καιρός ,

Αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα