back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς την Άγκυρα του υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το βήμα της Βουλής. “Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τα γεγονότα, αλλά ενίοτε δείχνει και τα δόντια της, όπως στην περίπτωση του Έβρου”, τόνισε, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος εκτίμησε ότι στόχος της Τουρκίας, που πέρασε σε επόμενα στάδια από αυτά της προκλητικότητας και της παραβατικότητας, είναι η πρόκληση θερμού επεισοδίου. “Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, τόνισε, πριν από λίγο στην ΕΡΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Νέα εμπρηστική ρητορική την ίδια ώρα από την Τουρκία, με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δηλώνει ότι η Αγία Σοφία είναι περιουσία της τουρκικής Δημοκρατίας και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “κατακτήθηκε”.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και η διαχείριση της πανδημίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό, στις 6:00 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεκτός έγινε νωρίτερα από την κ. Σακελλαροπούλου ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για εν δυνάμει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο, στον Αθήνα 984, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική προκλητικότητα στο μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί πολιτικός διάλογος -αυτή την στιγμή, μετά τον Έβρο- το αίτημα για διάλογο θα πρέπει να έρθει από την άλλη πλευρά.

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων σε εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης και στα γυμναστήρια θα ανακοινώσει σε μισή ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στα ταξί από το 24% στο 13% μέχρι τον Οκτώβριο.

Αυστηρό μήνυμα προς τις διοικήσεις των Τραπεζών που δεν θα ανοίξουν την κάνουλα της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του εγγειοδοτικού προγράμματος, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι σε 30 ημέρες από σήμερα που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα, θα μετρηθεί τι έκανε κάθε Τράπεζα και αν διαπιστωθεί ότι κάποια δεν έτρεξε το εγγειοδοτικό αυτό εργαλείο, τότε θα της αφαιρεθούν τα χρήματα και θα δοθούν σε άλλες Τράπεζες που έκαναν σωστά τη δουλειά τους. “Οι σχέσεις μας με τις Τράπεζες που δεν θα ανταποκριθούν θα εξελιχθούν πολύ άσχημα, θα είμαστε αμείλικτοι”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε εξέλιξη παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση στα Προπύλαια από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Για τις διεκδικήσεις τους μας ενημερώνει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Τη δυνατότητα οι ογκολογικοί ασθενείς να μπορούν να κάνουν χημειοθεραπείες και στα Κέντρα Υγείας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα, εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τσιπάκι μαζί με τις νέες ταυτότητες προανήγγειλε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν με τις νέες ταυτότητες έρχεται και το τσιπ απάντησε: “Προφανώς πρέπει να υπάρχει ψηφιακή υποδομή για να μπορεί ο πολίτης να υπογράφει από το σπίτι του ”.

Συνεχίζονται για 9η μέρα στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στον απόηχο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκούς αστυνομικούς, παρά τις απειλές του προέδρου Τραμπ, για ανάπτυξη του στρατού. Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος χαρακτήρισε αμάρτημα τον ρατσισμό. Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Αθήνα, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Tη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων εξήγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ποδηλάτου, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στην πλατεία Κοτζιά. Ο πρώτος θα αφορά το τμήμα Γκάζι – Κηφισιά και ο δεύτερος θα έχει αφετηρία τον σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό”. “Ελπίζω ότι του χρόνου, την Ημέρα του Ποδηλάτου, θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα