back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν έξι στις δέκα επιχειρήσεις, με ταμειακά διαθέσιμα που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να λειτουργούν για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, όπως προκύπτει από έρευνα της Endeavor Greece. Οι μισές εξ αυτών δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, ενώ μόνο το 15% έχει εξασφαλισμένη ρευστότητα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 13% των επιχειρήσεων διέκοψε εντελώς τις δραστηριότητες του. Το 57% σημείωσε μείωση των ετήσιων εσόδων τους, με το 17% από αυτές να έχει καταγράψει πτώση ύψους 60-100%. Παρόλα αυτά, 24% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι, σημείωσε ανάπτυξη κατά την ίδια περίοδο.

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης και στα γυμναστήρια και επαναλειτουργία τους νωρίτερα από το αρχικά προβλεπόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινώσει στην μία και μισή μετά το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Κάτω από τα 800 ευρώ η σύνταξη που λαμβάνουν σχεδόν επτά στους δέκα συνταξιούχους στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” για τον Απρίλιο, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές από συντάξεις κάθε είδους κυμαίνονται μεταξύ 307 και 800 ευρώ για περισσότερους από 1.688.000 απομάχους της εργασίας, σε σύνολο περίπου 2,5 εκατομμυρίων.

Ανοίγει σε μια ώρα η πλατφόρμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, 3w.ependyseis.gr, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%.

Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας συνεχίζονται στις ΗΠΑ, 9 ημέρες μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και παρά τις απειλές του προέδρου Τραμπ, που δηλώνει αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη, αναπτύσσοντας εάν κρίνει πως απαιτείται στρατό.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, θα συζητήσει στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, σε livestream μετάδοση τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, την ιστορία της αστυνομικής βίας στην Αμερική και τα μέτρα δράσης που απαιτούνται για την αλλαγή ενός συστήματος που έχει οδηγήσει στην απώλεια πάρα πολλών ζωών, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ομπάμα.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους εκτίμησε από την πλευρά του πως είναι «καιρός» η Αμερική «να εξετάσει τις τραγικές αποτυχίες» της στο ζήτημα του ρατσισμού.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα στην πλ Συντάγματος.

Ποσό δωρεών προς το ΕΣΥ που ξεπερνά τα 89 εκατομμύρια παραδίδεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια σε ειδική τελετή σε μισή ώρα στο συνοδικό μέγαρο της εκκλησίας

Παρουσιάζεται αύριο η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.
“Είναι μια δύσκολη εξίσωση ο τουρισμός αλλά θα βρεθεί κάποιος τρόπος όχι να εξαλείψουμε τον κίνδυνο αλλά να τον μειώσουμε¨ δήλωσε στον Αθήνα 984 ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας Γιώργος Δαΐκος.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα συντονίζει κεντρικά τις παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα σε Θράκη Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μια ολομέτωπη διπλωματική εκστρατεία, με παρεμβάσεις στην Ε.Ε. και στον ΟΗΕ και ενημέρωση των γειτονικών κρατών, για την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και η αντιμετώπιση και η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό στις έξι το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί σε μια ώρα τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα. Αυτήν την ώρα, έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, στην πλ. Κοτζιά πραγματοποιείται ειδική εκδήλωση γιά την χρήση του ποδηλάτου, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και άλλων δημάρχων της Αττικής.

Καιρός:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 25 βαθμοί Κελσίου. 21ένας βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα