back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων σε εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης και στα γυμναστήρια θα ανακοινώσει στην μία και μισή μετά το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Την επιτάχυνση της επιχειρηματικής επανεκκίνησης στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ανακτηθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ναυτιλιακής οικονομίας που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια, επιθυμεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Κάτω από τα 800 ευρώ η σύνταξη που λαμβάνουν σχεδόν επτά στους δέκα συνταξιούχους στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” για τον Απρίλιο, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές από συντάξεις κάθε είδους κυμαίνονται μεταξύ 307 και 800 ευρώ για περισσότερους από 1.688.000 συνταξιούχους σε σύνολο περίπου 2,5 εκατομμυρίων.

Ανοίγει στις 12 το μεσημέρι η πλατφόρμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ependyseis.gr, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%.

Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να μπλοκάρουν μια απόφαση των Δημοκρατικών, η οποία θα στρέφονταν κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη χρήση δακρυγόνων και ελαστικών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Οίκο.
Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας συνεχίζονται στις ΗΠΑ, 9 ημέρες μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και παρά τις απειλές του προέδρου Τραμπ, που δηλώνει αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη, αναπτύσσοντας εάν κρίνει πως απαιτείται στρατό.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, θα συζητήσει στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα, σε livestream μετάδοση τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, την ιστορία της αστυνομικής βίας στην Αμερική και τα μέτρα δράσης που απαιτούνται για την αλλαγή ενός συστήματος που έχει οδηγήσει στην απώλεια πάρα πολλών ζωών, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ομπάμα.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους εκτίμησε από την πλευρά του πως είναι «καιρός» η Αμερική «να εξετάσει τις τραγικές αποτυχίες» της στο ζήτημα του ρατσισμού.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Σύνολο δωρεών προς το ΕΣΥ που θα ξεπερνά τα 89 εκατομμύρια ευρώ θα παραδοθεί στον Υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, στις 11 και μισή το πρωί, στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σε ισχύ έως τις 15 Ιουνίου η αναστολή πτήσεων από και προς τη Ντόχα, μετά τον εντοπισμό 12 επιβατών, που βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορονοιό σε πτήση της Qatar Airlines.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και η αντιμετώπιση και η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης, στις έξι το απόγευμα του Πρωθυπουργού με την ΠτΔ Αικατερίνη Σακκελαροπούλου.

Στις 12 το μεσημέρι, δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είναι στιγμή να έχουμε μια εθνική γραμμή και την έχουμε. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα αποτελεσματικά. Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραβιάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Το Αιγαίο είναι θωρακισμένο” δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατάθεση αγωγής κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, με αφορμή την υπογραφή προεδρικού διατάγματος που στοχεύει στην αποδυνάμωση του νόμου που προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες, μεταξύ αυτών και τις εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καιρός:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 25 βαθμοί Κελσίου. 21ένας βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα