back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα σήμερα για το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%. Η πλατφόρμα των αιτήσεων ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης. Στη μια μετά το μεσημέρι, οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας.

Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες. Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν η Νίκη Κεραμέως και ο Βασίλης Κικίλιας, το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για τους μεγάλους ναούς αυξάνεται, και από τις 6 Ιουνίου θα επιτρέπονται έως 100 πιστοί εντός των εκκλησιών. Το όριο εισόδου αλλάζει σε ένα άτομο στα 5 τμ, αντί των 10 τμ.

Σε αναβρασμό οι ΗΠΑ για ένατη ημέρα.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας. Το πλήθος γονάτισε την ώρα που άρχιζε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φωνάζοντας συνθήματα όπως «αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας», ή «δεν θα φύγουμε».
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στην πόλη Χιούστον του Τέξας προκειμένου να να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ και να απαιτήσουν δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι μετέφερε 1.600 στελέχη του στρατού ξηράς στην Ουάσινγκτον. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδοκίμασε τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που δεν δέχθηκαν βοήθεια από το στρατό. Έως και την Κυριακή παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.
Εκτεταμένες καταστροφές και λεηλασίες σε πολυτελή καταστήματα στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Σε 40 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες στο Σεντ Λούις και ένας στο Λας Βέγκας, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.
Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν έξι αστυνομικοί στην Ατλάντα που χτύπησαν με όπλα τέιζερ δύο φοιτητές μέσα στο αυτοκίνητό τους, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων

Σε ξενοδοχεία καραντίνας 91ένας επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από τη Ντόχα, καθώς οι 12 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό. Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ έως και τις 15 Ιουνίου. Στα 19 συνολικά φθάνουν τα νέα κρούσματα στη χώρα.
ΑΠΕ
Ξεπερνούν τα 6.378.000 τα κρούσματα του νέου κορoνοϊού παγκοσμίως, ενώ περισσότεροι από 380.000 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Θλιβερό ρεκόρ με 1.262 θανάτους χθες στη Βραζιλία, όπου τα θύματα ξεπέρασαν τις 31.000.
Ελεύθερη από σήμερα η μετακίνηση των Ιταλών σε όλη την επικράτεια της χώρας, ύστερα από ένα εφιαλτικό τρίμηνο, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 33.500 ανθρώπους.
Οι ειδικοί ωστόσο εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, κυρίως στη Λομβαρδία.

Μηνύματα ΗΠΑ και ΕΕ προς την Τουρκία, που κλιμακώνει τις κινήσεις παραβατικότητας στο Αιγαίο.
“Να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα”, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τον αγωγό East Med.
Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος της ευρωπαικής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί», δήλωσε στο Open ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης ξεκινά σε μισή ώρα στην πλατεία Κολωνακίου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.
Σε παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση στα Προπύλαια καλεί στις 12 το μεσημέρι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών..

Οι αρχές του Κονγκό ανακοίνωσαν επίσημα το ξέσπασμα της ενδέκατης επιδημίας του Έμπολα που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στην επικράτεια της αχανούς χώρας της Αφρικής, μετά τον εντοπισμό εστίας σε βορειοδυτική πόλη.

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα. Στη χώρα μας οι εκδηλώσεις ποδηλατάδας επικεντρώνονται στην πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να δημιουργηθούν ποδηλατικές διαδρομές σε δήμους άνω των 13 χιλιομέτρων. Οι Δήμοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία με τίτλο «6 για έξω», θα προτείνουν 6 χώρους που θα μπορούν για 6 μήνες αρχικά να πεζοδρομήσουν ή να μετατρέψουν σε ποδηλατόδρομους, με αντιστοίχιση από το 1 ως το 6.

Καιρός:
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου -17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα