back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Στα μέσα Ιουνίου ολοκληρωμένο σχέδιο για την εκκίνηση του τουρισμού

Διαβάστε επίσης

“Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια και θα κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας και ό,τι άλλο χρειαστεί”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κάνοντας λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο για την εκκίνηση του τουρισμού στα μέσα Ιουνίου.

Επεσήμανε δε ότι ο σχεδιασμός εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες: προσεχτική επιλογή με υγειονομικά κριτήρια, ελέγχους με αρκετά δειγματοληπτικά τεστ, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και τους επισκέπτες. Σημείωσε δε ότι η λίστα με τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου θα είναι ο μπούσουλας, ενώ κάλεσε τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να αντιληφθούν ότι η εικόνα της χώρας είναι στα χέρια τους.

Ερωτηθείς για τους τουρίστες από την Ιταλία μετά και το αίτημα της γείτονος να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και για τους Ιταλούς τουρίστες, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε πως γίνονται συζητήσεις στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

Τέλος, επεσήμανε πως το όνειρο του είναι κι ο τελευταίος τουρίστας που θα επισκεφθεί τη χώρα μας να αναχωρήσει με ασφάλεια “μιλώντας μόνον για τις αναμνήσεις του και τα ηλιοβασιλέματα”.

Καθησυχαστικός για τα κρούσματα κορονοϊού από το Κατάρ

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα κρούσματα κορονοϊού από το Κατάρ , τονίζοντας ότι «κανένας Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται».

«Χθες δείξαμε άμεσα αντανακλαστικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το σχέδιο των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη που είναι ολοκληρωμένο για διακομιδές και τεστινγκ, χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στην ταξιδιωτική εμπειρία» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να εξειδικεύουμε μέτρα για τουρισμό, με στόχο επίσης την επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα