back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το επιβατικό κοινό για την μείωση του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

Διαβάστε επίσης

Κίνητρο για αύξηση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αποτελέσει η μείωση της τιμής του εισιτηρίου, όπως εκτιμούν  οι πολίτες σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Οι ερωτηθέντες κρίνουν ιδιαίτερα θετικό το μετρό ειδικά σε μια περίοδο με έντονη οικονομική στενότητα του κόσμου λόγω και της περιόδου του κορονοϊού με το lock down. Μάλιστα, ορισμένοι από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι η μείωση της τιμής του εισιτηρίου είναι πολύ πιθανό να μειώσει και τους «λαθρεπιβάτες» στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν την μονιμότητα στην εφαρμογή του μέτρου με στόχο η τιμή του εισιτηρίου στα ΜΜΜ να γίνει πιο ελκυστική και να αποτελέσει κίνητρο για τους Αθηναίους να εγκαταλείψουν το αμάξι και να μετακινούνται -όπως χαρακτηριστικά λένε- με συγκοινωνίες, τρόλεϊ και Μετρό στις εργασίες τους.

Με τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1 Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορονοϊού, οι τιμές των εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναπροσαρμόστηκαν από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.

Στην Αθήνα η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται πλέον στο 1.20 ευρώ αντί για 1.40 που ίσχυε μέχρι πρότινος, δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του Φ.Π.Α. Υπενθυμίζεται ότι το μεμονωμένο εισιτήριο είχε αυξηθεί στο 1,40 ευρώ μετά το 2015.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα