back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει σε καραντίνα τη δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη δημοκρατία σε καραντίνα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κριτική που άσκησε το Μέγαρο Μαξίμου στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με εκπροσώπους πληττόμενων κλάδων της οικονομίας, όπως εστιάτορες και οινοπαραγωγούς με τους οποίους συναντήθηκε τα τελευταία 24ώρα.

«Η ΝΔ διολισθαίνει κάθε μέρα προσπαθώντας να βάλει την δημοκρατία σε καραντίνα. Ενοχλήθηκε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με ανθρώπους της εστίασης και σήμερα συναντιέται με τους οινοπαραγωγούς» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου. Ταυτόχρονα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προειδοποιεί πως αυτή η τακτική της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της στον τομέα της οικονομίας. «Το ζήτημα είναι ότι τώρα το μόνο σχέδιο που φαίνεται να έχει η κυβέρνηση της ΝΔ για τον κόσμο της εργασίας και τα μεσαία στρώματα, είναι να τους εμποδίζει να συναντιούνται με τον Αλέξη Τσίπρα και να ακούνε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το σχέδιο της ΝΔ θα πέσει στο κενό. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να καταλάβει γρήγορα ότι η ανεπάρκεια της στον τομέα της οικονομίας είναι επικίνδυνη» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Στην ίδια ανακοίνωση του γραφείο τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπενθυμίζει τα εξής:

1. Σε μια Δημοκρατία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητάει άδεια από την κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει συναντήσεις. Ειδικά την στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καθήκον να πραγματοποιεί δεκάδες συναντήσεις.

2. Η ΝΔ χρεοκόπησε την χώρα, την οδήγησε στα μνημόνια, ενώ στην συνέχεια την παγίδευσε, αφήνοντας την χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και με αρρύθμιστο χρέος. Καλά θα έκανε λοιπόν να ήταν λίγο πιο φειδωλή στον λόγο της.

3. Η ΝΔ γνωρίζει πως οι φόροι που λέει πως αυξήθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της παγίδας που έστησε το 2014 ελπίζοντας σε μια αριστερή παρένθεση. Γνωρίζει ακόμα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν και αυτούς και δεν φρόντιζε να αφήσει το «μαξιλάρι» η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει ξανά.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια (κάτι που η ΝΔ δεν κατάφερε ποτέ) μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, κατάργησε τον ειδικό φόρο στο κρασί, ενώ προγραμμάτισε την μείωση της προκαταβολής φόρου που ακύρωσε η ΝΔ.

Το τι έχει συμβεί σε αυτή τη χώρα είναι γνωστό. Όσο και αν η ΝΔ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα