back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στις 4 Ιουνίου- Πανυγιειονομική απεργία στις 16 Ιουνίου

Διαβάστε επίσης

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα την μονιμοποίησή του έκτακτου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 4 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» στις 8.30 και πανελλαδική στάση 7πμ-10πμ.

Εν τω μεταξύ, πανυγειονομική απεργία για τις 16 Ιουνίου και συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 8:30 πμ. έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ:

Η τακτική των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.

Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση.

Πολλοί εξ’ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων. Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ

Στις 16 Ιουνίου απεργούμε!

Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι «περιττός» ούτε ένας από τους 400 συνάδελφους μας επικουρικούς γιατρούς και τους 2700 συναδέλφους επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς, που προσλήφθηκαν την περίοδο της επιδημίας. Γιατί δεν θεωρούμε ότι δε χρειάζονται το 20% των συναδέλφων μας, που αρχίζουν να μετράνε τους μήνες αντίστροφα πριν την απόλυσή τους.

Γιατί η κυβέρνηση αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.

Γιατί δεν ανεχόμαστε αυτό που κυνικά ομολόγησε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υγείας ότι «κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ».

Γιατί δε θεωρούμε «κόστος» και «σπατάλη» το δημόσιο σύστημα υγείας να μην έχει τις εφεδρείες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τις τρέχουσες ανάγκες όσο και τις αυξημένες ανάγκες λόγω ενός έκτακτου υγειονομικού γεγονότος.

Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα στο αίτημα μας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, που τους πετσόκοψαν κατά 40%.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα