back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη κάνει… πετάλι

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ’ αδύνατο» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη παροτρύνει τους δημότες να πάρουν «την κατάσταση στα πόδια τους» και να χαρούν με το δικό τους τρόπο μια βόλτα με ποδήλατο.

«Έρευνες» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου «έχουν αποδείξει ότι με τη χρήση ποδηλάτου μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις και αντιμετωπίζει κάποιους τύπους διαβήτη και καρκίνου. Ακόμη ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα».
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας.
Κρίνεται αναγκαίο να αναπτύξουμε τις κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές προκειμένου το ποδήλατο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ας ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής επαναφέροντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στις πόλεις».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα