back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σεντ Λούις – 4 αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά διαδηλωτών

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 4 αξιωματικοί από το αστυνομικό τμήμα του Σεντ Λούις στο Μιζούρι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα, σε διαμαρτυρία για τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Είχαμε τέσσερις τραυματισμένους αξιωματικούς μετά από πυρά που δέχτηκαν απόψε. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Όλοι έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέου. Οι τραυματισμοί τους πιστεύεται ότι δεν είναι απειλητικοί για την ζωή τους. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης» ανέφερε το αστυνομικό τμήμα σε tweet.

Να σημειωθεί πως διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την πολιτεία αυτή την εβδομάδα, σε διαμαρτυρία για τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Στην πόλη του Κάνσας, οι διαμαρτυρίες ώθησαν τον δήμαρχο να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας – κάτι που έγινε και στην Νέα Υόρκη – και να ζητήσει βοήθεια από την Εθνοφρουρά του Μιζούρι.

Στο Φέργκιουσον – όπου ξέσπασαν διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον ρατσισμό, το 2014, μετά την δολοφονία του μαύρου έφηβου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό – το κτίριο του αστυνομικού τμήματος υπέστη ζημιές και εκκενώθηκε την Κυριακή. Χθες, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους σε διαδηλώσει στην χώρα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα