back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξοργισμένη και η Eκκλησία με τον Αμερικανό Πρόεδρο…

Διαβάστε επίσης

Ο επίσκοπος της Ουάσινγκον , σεβασμιότατος Mariann Budde δήλωσε «εξοργισμένος» από τις επιθέσεις αστυνομικών κατά των διαδηλωτών, που όπως είπε διαδήλωναν ειρηνικά, μόνο και μόνο για να περάσει ο Τραμπ και να πάει στην εκκλησία για φωτογράφιση.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, ο Πρόεδρος μόλις χρησιμοποίησε μια Βίβλο, το πιο ιερό κείμενο της Ιουδαϊκής-χριστιανικής παράδοσης, και μία από τις εκκλησίες της μητρόπολης μου, χωρίς άδεια, ως “φόντο” για να μεταφέρει ένα μήνυμα αντίθετο με τις διδασκαλίες του Ιησού», είπε στο CNN.

Ολα αυτά, την ώρα που μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών κατά ειρηνικών διαδηλωτών, προκειμένου να τους απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο, όπως ανέφεραν τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, με την δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για ντροπιαστική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

Μετά το τέλος του διαγγέλματός του, ο Τραμπ περπάτησε ως την εμβληματική αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Πάρκο Λαφαγιέτ, ένα τετράγωνο από τον Λευκό Οίκο – το κτήριο υπέστη φθορές στα επεισόδια της προηγουμένης – με ελικόπτερα να πετούν από πάνω και δεκάδες στελέχη της προεδρικής ασφάλειας να τον πλαισιώνουν, ενώ έβγαλε φωτογραφίες με την Βίβλο στα χέρια του.

Στον ναό του Αγίου Ιωαννη, που αποκαλείται «η εκκλησία των προέδρων», έχουν πάει όλοι οι εν ενεργεία αρχηγοί του κράτους των ΗΠΑ από το 1816, όταν ανεγέρθηκε. «Έχουμε μια σπουδαία χώρα», είπε ο Τραμπ φωτογραφιζόμενος μπροστά στην εκκλησία, κρατώντας ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής, προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα