back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δράση καθαρισμού στον λόφο του Στρέφη από την Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Επιμένει στο αίτημα για ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη η Ανοιχτή Πόλη. Μάλιστα το θέμα έθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως “εκτός του ότι είναι ένας πανέμορφος χώρος που πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους, λόγω της διαχρονικής εγκατάλειψης, υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς”.

Το θέμα έχει αναδείξει επανειλλημένα η Ανοιχτή Πόλη, που μάλιστα την Κυριακή πραγματοποίησε δράση καθαρισμού του λόφου ο οποίος έχει αφεθεί αφώτιστος κι έχει γεμίσει σκουπίδια και ξερά χόρτα και δέντρα.

 

“Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, διεκδικούμε να γίνει ο λόφος πραγματικά επισκέψιμος για τους ίδιους και για τους επισκέπτες της πόλης. Η έλλειψη ελεύθερου πράσινου είναι ήδη σημαντική, για να επιτρέπουμε την εγκατάλειψη μιας από τις ελάχιστες διεξόδους των κατοίκων σε έναν πολύτιμο χώρο αναψυχής” τονίζει η Ανοιχτή Πόλη. “Η έλλειψη ελεύθερου πράσινου είναι ήδη σημαντική, για να επιτρέπουμε την εγκατάλειψη μιας από τις ελάχιστες διεξόδους των κατοίκων σε έναν πολύτιμο χώρο αναψυχής”.

Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει τις δράσεις στις γειτονιές, μαζί με τους κατοίκους, ενώ ήδη ανάλογες δράσεις έχει πραγματοποιήσει στη Ριζούπολη, στο πάρκο Αυλωνίτη και στην Κονίστρα στα Πετράλωνα. “Κάθε φορά θα διεκδικούμε περισσότερο δημόσιο χώρο, στη θέση της αδιαφορίας και της απαξίωσης των γειτονιών από τη δημοτική αρχή” σημειώνει η Ανοιχτή Πόλη.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα