back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στις ΗΠΑ, ενώ η Νέα Υόρκη μετρά τις πληγές της ύστερα από μία νύχτα καταστροφών και λεηλασιών.
Εναντίον όλων ο Ντόναλντ Τραμπ. Αποδοκίμασε τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που δεν δέχθηκαν βοήθεια από το στρατό.
«Η Νέα Υόρκη έχει γίνει κομμάτια. Χάθηκε στους πλιατσικολόγους, τα κακοποιά στοιχεία, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, και όλες τις άλλες μορφές Ρεμαλιών και Αποβρασμάτων. Οι κυβερνήτες αρνούνται να αποδεχθούν την προσφορά μου μιας Εθνοφρουράς που θα υπερισχύσει», έγραψε στο τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης παρατείνει ως και την Κυριακή την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.
Παρά το πρωτοφανές αυτό μέτρο, ομάδες ατόμων λεηλάτησαν πολυτελή καταστήματα στην 5η λεωφόρο. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο καταγράφουν ανθρώπους να ορμούν μεταξύ άλλων στην είσοδο του πολυκαταστήματος Macy’s, αφήνοντας πίσω τους σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένες βιτρίνες. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες στο Σεντ Λούις και ένας στο Λας Βέγκας, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.
Περίπου 700 άνθρωποι συνελήφθησαν τη χθεσινή νύχτα, εν μέσω των διαδηλώσεων για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Σιγή 20 δευτερολέπτων τήρησε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη στάση του Αμερικανού προέδρου, για να δηλώσει αμέσως μετά πως οι Καναδοί παρακολουθούν με φρίκη την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Μηνύματα των ΗΠΑ και της ΕΕ προς την Τουρκία, που κλιμακώνει τις κινήσεις παραβατικότητας στο Αιγαίο.
“Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα”, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τον αγωγό East Med. Ζήτησε να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στην περιοχή.
Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος της ευρωπαικής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ξενοδοχεία καραντίνας 91 επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από τη Ντόχα, καθώς οι 12 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό.
Εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.
Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν συνολικά τα 19.Ανοίγουν νωρίτερα, κατά πληροφορίες, οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι προβλεπόταν ότι δεν θα λειτουργούσαν τουλάχιστον ως τις 15 Ιουνίου.
Αύριο στη μία μετά το μεσημέρι οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες. Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν η Νίκη Κεραμέως και ο Βασίλης Κικίλιας, το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για τους μεγάλους ναούς αλλάζει, και από τις 6 Ιουνίου θα επιτρέπονται έως 100 πιστοί εντός των εκκλησιών. Το όριο εισόδου αλλάζει σε ένα άτομο στα 5 τμ, αντί των 10 τμ.

Ο απολογισμός των νέων θανάτων από κορωνοιό στη Γαλλία ξεπέρασε τους 100 για πρώτη φορά εδώ και 13 ημέρες. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν μετά το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων στο Παρίσι.
Να μένουν στο σπίτι καλούν τους πολίτες οι αρχές του Τόκιο, μετά την καταγραφή 34 νέων κρουσμάτων, που αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό από τις αρχές Μαΐου.
Αντιμέτωποι με την απραξία των αρχών, οι γιατροί στη Νικαράγουα προέτρεψαν τους κατοίκους να μπουν εθελουσίως σε καραντίνα για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid 19.

Έγγραφα των αμερικανικών αρχών, της περιόδου 2016-2018, για την υπόθεση Novartis, κατέθεσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στον πρόεδρο και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.
Τα έγγραφα είχαν ζητηθεί από τον κ. Αγγελή, αφού είχαν αποβεί άκαρπα αντίστοιχα αιτήματα που είχε υποβάλει η επιτροπή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
«Επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis», σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στο περιεχόμενό τους περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε η υπόθεση και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο “πάρτι” της φαρμακοβιομηχανίας.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου -19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα