back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στις ΗΠΑ, με την ένταση μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και διαδηλωτών για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ να κλιμακώνεται.
Εναντίον όλων ο Ντόναλντ Τραμπ. Αποδοκίμασε ξανά τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που δεν δέχθηκαν βοήθεια από το στρατό.
«Η Νέα Υόρκη έχει γίνει κομμάτια. Χάθηκε στους πλιατσικολόγους, τα κακοποιά στοιχεία, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, και όλες τις άλλες μορφές Ρεμαλιών και Αποβρασμάτων. Οι κυβερνήτες αρνούνται να αποδεχθούν την προσφορά μου μιας Εθνοφρουράς που θα υπερισχύσει», έγραψε στο τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης παρατείνει ως και την Κυριακή την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.
Παρά το πρωτοφανές αυτό μέτρο, ομάδες ατόμων λεηλάτησαν πολυτελή καταστήματα στην 5η λεωφόρο, ενώ στο Λος Άντζελες πυρπόλησαν μαγαζιά. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες στο Σεντ Λούις και ένας στο Λας Βέγκας, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.
Περίπου 700 άνθρωποι συνελήφθησαν τη χθεσινή νύχτα.

Νέο μήνυμα της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα.
“Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα”, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τον αγωγό East Med, ζητώντας να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στην περιοχή.
“Είμαστε ευρωπαικό κράτος και αυτή είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στη γείτονα χώρα. Όμως το ταγκό θέλει δύο”, σχολίασε στην ίδια συζήτηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Προηγήθηκε παρέμβαση και της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος της ευρωπαικής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε ξενοδοχεία καραντίνας 91 επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από τη Ντόχα προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς οι 12 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό.
Εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.
Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν συνολικά τα 19.

Ανοίγουν νωρίτερα, κατά πληροφορίες, οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι προβλεπόταν ότι δεν θα λειτουργούσαν τουλάχιστον ως τις 15 Ιουνίου.
Αύριο στη μία μετά το μεσημέρι οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες. Με νέα απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, το ανώτατο όριο των 50 ατόμων για τους μεγάλους ναούς αλλάζει, και από τις 6 Ιουνίου θα επιτρέπονται έως 100 πιστοί εντός των εκκλησιών. Το όριο εισόδου αλλάζει σε ένα άτομο στα 5 τμ, αντί των 10 τμ.

Την παραίτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αντιφατικότητα, ασυνεννοησία και αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων, που προκαλεί – όπως υποστηρίζει – σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό.
“Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τού ανταπαντά ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλύπτοντας πλήρως τον κ. Θεοχάρη.

Πρεμιέρα αύριο για το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%. Η πλατφόρμα των αιτήσεων ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Οι ΗΠΑ απειλούν ότι οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που εδρεύουν στη Βρετανία θα αποσυρθούν, σε περίπτωση που το Λονδίνο επιτρέψει να συμμετάσχει ο κινεζικός κολοσσός Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.
Οι δηλώσεις έγιναν από τον γερουσιαστή και στενό σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ, Τομ Κότον, σε βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή. .
Το Λονδίνο εξετάζει ήδη την πιθανή ανάκληση της αρχικής απόφασής του να επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου -19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα