back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε ξενοδοχεία καραντίνας 91 επιβάτες πτήσης της Qatar Airlines από τη Ντόχα προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς οι 12 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό.
Εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.
Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.
Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα μας φθάνουν συνολικά τα 19.

Ανοίγουν νωρίτερα, κατά πληροφορίες, οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι προβλεπόταν ότι δεν θα λειτουργούσαν τουλάχιστον ως τις 15 Ιουνίου.
Αύριο στη μία μετά το μεσημέρι οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Την παραίτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αντιφατικότητα, ασυνεννοησία και αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων, που προκαλεί – όπως υποστηρίζει – σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό.
“Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τού ανταπαντά ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καλύπτοντας πλήρως τον κ. Θεοχάρη.

Ελεύθερη από αύριο η μετακίνηση των Ιταλών σε όλη την επικράτεια της χώρας, ύστερα από ένα εφιαλτικό τρίμηνο, που στοίχισε τη ζωή σε 33.530 ανθρώπους.
Οι ειδικοί ωστόσο εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, κυρίως στη Λομβαρδία.

Με όλα τα «διπλωματικά μέσα» απαντά η Αθήνα στην κλιμακούμενη παραβατικότητα της Άγκυρας. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ, ειδικά μετά τη δημοσίευση αιτήσεων της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου για έρευνα και εκμετάλλευση σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει ενέργειες και προς τον ΟΗΕ, με την ελληνική πλευρά να ζητεί, μέσω επιστολών, να διακοπεί σιωπηρά η διαδικασία εκλογής του Τούρκου υποψηφίου Μποζγκίρ στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.
Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Τηλεδιάσκεψη αύριο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Ιορδανίας, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η χθεσινή νύχτα στις ΗΠΑ ήταν καλύτερη, με μειωμένα περιστατικά βίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς, στρατηγό, Τζόζεφ Λένγκιελ, αν και οι κινητοποιήσεις για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ήταν ανάλογες ή και περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως είπε, 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί, ενώ 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην Ουάσινγκτον.
Στη Νέα Υόρκη, παραμένει σε ισχύ ως την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, κατηγόρησε την αστυνομία ότι απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ επέκρινε τόσο τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μπιλ Ντε ΜΠλάζιο, ότι έχει αρνηθεί τη βοήθεια της Εθνοφρουράς, όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Πρεμιέρα αύριο για το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%. Η πλατφόρμα των αιτήσεων ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.
Θετική ψήφο έδωσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ αρνητική το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Το πρόγραμμα της ΕΛΣ για το καλοκαίρι παρουσίασε ο διευθυντής της, Γιώργος Κουμεντάκης, μιλώντας στον Αθήνα 984. Όπως τόνισε, η Λυρική Σκηνή θα πάει σε 70 αρχαιολογικούς χώρους με 20 καινούργιες παραγωγές και 110 παραστάσεις. Όλα θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου με το ρεσιτάλ της ορχήστρας της ΕΛΣ στην Ρωμαϊκή Αγορά και την παγκοσμίου φήμης μεσόφωνο, Αννίτα Ρατσβελισβίλι.

Αναδιαμορφώνεται μέχρι τέλος του 2022 το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ στο Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας. Θα στεγάζει μελλοντικά αστυνομικές υπηρεσίες.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου -20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα