back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εισαγόμενα κρούσματα κορωνοιού καταγράφονται στη σημερινή έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα φθάνουν τα 19, εκ των οποίων τα 12 είναι ταξιδιώτες από το εξωτερικό.
Τα θετικά δείγματα ανιχνεύθηκαν στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines από τη Ντόχα προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εννέα είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο είναι Έλληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο είναι ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας. Θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας για 14 ημέρες, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί για 7 ημέρες, οπότε και θα υποβληθούν ξανά σε τεστ.
Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου.

Ελεύθερη από αύριο η μετακίνηση των Ιταλών σε όλη την επικράτεια της χώρας, ύστερα από ένα εφιαλτικό τρίμηνο, που στοίχισε τη ζωή σε 33.530 ανθρώπους.
Οι ειδικοί ωστόσο εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, κυρίως στη Λομβαρδία.

Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας, λόγω πορείας προς την πρεσβεία της Τουρκίας.

 

Με όλα τα «διπλωματικά μέσα» απαντά η Αθήνα στην κλιμακούμενη παραβατικότητα της Άγκυρας. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ, ειδικά μετά τη δημοσίευση αιτήσεων της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου για έρευνα και εκμετάλλευση σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει ενέργειες και προς ΟΗΕ, με την ελληνική πλευρά να ζητεί, μέσω επιστολών, να διακοπεί σιωπηρά η διαδικασία εκλογής του Τούρκου υποψηφίου Μποζγκίρ στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Παρέμβαση και της ΕΕ. Ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα των δύο χωρών.

Παραμένει σε ισχύ ως την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές και νυχτερινές ώρες στη Νέα Υόρκη, εν μέσω του κύματος διαδηλώσεων εδώ και 7 ημέρες για το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Παρά το πρωτοφανές αυτό μέτρο, η πολιτεία έζησε ξανά νύχτα ταραχών, κυρίως στη συνοικία Μιντάουν, στην καρδιά του Μανχάταν.
Οι ΗΠΑ βυθίζονται στο χάος, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και εκτός των συνόρων τους. Υπερβολική χρήση βίας από τις αμερικανικές δυνάμεις κατήγγειλε η ΕΕ.

Ο Ντόλαντ Τραμπ απειλεί να αναπτύξει τον στρατό, ενώ ο Τζο Μπάιντεν τον κατηγορεί ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει απόψε στη Φιλαδέλφεια.

Η πανδημία και οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ δείχνουν «τις ενδημικές φυλετικές διακρίσεις» που είχαν αγνοηθεί για πολύ καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παραιτήθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μεταδίδει ότι κατά πληροφορίες θα αναλάβει κομβικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρεμιέρα αύριο για το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%. Η πλατφόρμα των αιτήσεων ανοίγει στις 12 το μεσημέρι, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Δάνειο με εγγύηση του δημοσίου, ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα λάβει η Renault. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία προγραμματίζει να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εξοικονόμησης και κατάργησης θέσεων εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού.

Τη δυνατότητα να ορίζουν τα πανεπιστήμια βαθμό εισαγωγής σε συγκεκριμένο μάθημα, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Όπως είπε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ορίζουν τα πανεπιστήμια και οι επιμέρους σχολές έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα – για παράδειγμα να μπορεί το Πολυτεχνείο να απαιτεί “χ” βαθμό στα Μαθηματικά.

Καταζητούμενος για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος Βέλγος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Το πρόγραμμα της ΕΛΣ για το καλοκαίρι παρουσίασε ο διευθυντής της, Γιώργος Κουμεντάκης, μιλώντας στον Αθήνα 984. Όπως τόνισε, η Λυρική Σκηνή θα πάει σε 70 αρχαιολογικούς χώρους με 20 καινούργιες παραγωγές και 110 παραστάσεις. Όλα θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου με το ρεσιτάλ της ορχήστρας της ΕΛΣ στην Ρωμαϊκή Αγορά και την παγκοσμίου φήμης μεσόφωνο, Αννίτα Ρατσβελισβίλι.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου -21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα