back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση της ΕΕ για το αίτημα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου να πραγματοποιήσει έρευνες στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, σε συνέχεια του τουρκολιβικού Συμφώνου. Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου κάλεσε την Άγκυρα ο εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, παραπέμποντας στα συμπεράσματα των υπουργών Εξωτερικών της 15ης Μαΐου. “Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορέλ.

Είχαν προηγηθεί νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ότι οι συγκεκριμένες περιοχές ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, σε συνέχεια του σχετικού διαβήματος του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα. “Είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε μια άλλη βεντάλια ενεργειών. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, υπογράμμισε, μιλώντας στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Να τεθεί το ζήτημα στην ΕΕ και να επιβληθούν προκαταβολικά κυρώσεις στην Άγκυρα ζήτησε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Το αίτημά της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών επανέλαβε, μέσω ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά. “Όσα διαβήματα κι αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση, το πρόβλημα θα διογκώνεται, από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ προωθεί τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στηρίζει τον Ερντογάν”, σχολίασε το ΚΚΕ.

Ανεξέλεγκτη για 7η μέρα η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό, ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις εντός κι εκτός ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Στις εξελίξεις για τον νέο κορονοϊό: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δυσκολεύτηκε να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες από την Κίνα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων πρώτων ημερών της πανδημίας, σύμφωνα με ηχογραφημένες συνομιλίες που έχει στην κατοχή του το Αssociated Press, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους δημόσιους επαίνους του Οργανισμού για την έγκαιρη αντίδραση του Πεκίνου στην κρίση. Στις ηχογραφημένες συζητήσεις, ακούγονται αξιωματούχοι του Οργανισμού να διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 6ης Ιανουαρίου ότι το Πεκίνο δεν μοιράζεται δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση του κινδύνου του ιού στον υπόλοιπο κόσμο.

Τη διεξαγωγή εθελοντικών τεστ αντισωμάτων για τον νέο κορονοϊό σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο ΕΣΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

“Η Ελλάδα επιθυμεί να διαπραγματευτεί τους δημοσιονομικούς στόχους το 2021, καθώς η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει στην τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους φέτος”, δήλωσε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις υπόσχεται, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt, ανταλλάγματα στα 4 κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία διαφωνούν με την δημουργία Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 750 δις ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης αυστηρούς όρους για τους αποδέκτες της βοήθειας, όπως προώθηση μεταρρυθμίσεων και ολοκλήρωση επενδύσεων.

Την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Οικονομία. Την ανάγκη στήριξης της εργασίας και πρόσβασης των επιχειρήσεων σε επιδοτήσεις τόνισε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή του συνάντηση με τους οινοποιούς. Όπως είπε, “αν αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα εφιαλτικά μεγέθη του 2014”.

Προς υψηλό τριμήνου οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές – κέρδη 1,34% στο ΧΑ. Στα 39 δολάρια το βαρέλι το μπρεντ, στα 36 το αμερικανικό αργό.

Την παραίτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, όπως σημειώνει, για την αντιφατικότητα, την ασυνεννοησία και την αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων, που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό.

Νεφώσεις, αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα – μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου -23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα