back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, να υποστηρίζει ότι οι περιοχές που τουρκική εταιρεία πετρελαίου έχει ζητήσει άδεια για έρευνα και εκμετάλλευση είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Προηγήθηκε διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα. “Είμαστε έτοιμοι να ξεδιπλώσουμε μια άλλη βεντάλια ενεργειών. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, υπογράμμισε, μιλώντας στον Real fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Να τεθεί το ζήτημα στην ΕΕ και να επιβληθούν προκαταβολικά κυρώσεις στην Άγκυρα ζήτησε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. “Όσα διαβήματα κι αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση, το πρόβλημα θα διογκώνεται, από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ προωθεί τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στηρίζει τον Ερντογάν”, σχολίασε το ΚΚΕ.

“Η Ελλάδα επιθυμεί να διαπραγματευτεί τους δημοσιονομικούς στόχους το 2021, καθώς η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει στην τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους φέτος, αν και το 2021 θα έχει την υψηλότερη μείωση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη”, δήλωσε μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο μεταξύ, η χώρα μας κατέθεσε προκαταρκτική αίτηση στην Κομισιόν για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Οικονομία. Την ανάγκη στήριξης της εργασίας και πρόσβασης των επιχειρήσεων σε επιδοτήσεις τόνισε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή του συνάντηση με τους οινοποιούς. Όπως είπε, “αν αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα εφιαλτικά μεγέθη του 2014”.

Προς υψηλό τριμήνου οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές – κέρδη 1,54% στο ΧΑ. Στα 39 δολάρια το βαρέλι το μπρεντ, στα 36 το αμερικανικό αργό.

Την άμεση προώθηση ρυθμίσεων κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις όπου μέρος της μισθοδοσίας επιδοτείται από το κράτος, ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Έντονες αντιδράσεις, την ίδια ώρα, των εκπροσώπων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, καθώς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προχωρούν στην απόλυση ακόμη και ολόκληρου του προσωπικού τους. Στο μεταξύ, την παραίτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, όπως σημειώνει, για την αντιφατικότητα, την ασυνεννοησία και την αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων, που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό.

Τη διεξαγωγή εθελοντικών τεστ αντισωμάτων για τον νέο κορονοϊό σε όλους επαγγελματίες υγείας και τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο ΕΣΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

“Η ΕΕ είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό Αστυνομικό – καταγγέλουμε την υπερβολική χρήση βίας από τις δυνάμεις της τάξης στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Την ίδια ώρα, ανεξέλεγκτη για 7η μέρα η κατάσταση στις ΗΠΑ. “Λάδι στη φωτιά” εξακολουθούν να ρίχνουν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα φέρει στρατό για να επιβάλει την τάξη στην Ουάσιγκτον και ότι οι κυβερνήτες των Πολιτειών “καλά θα κάνουν να επιβάλλουν την τάξη” χρησιμοποιώντας την Εθνοφρουρά, αλλιώς, όπως είπε, “θα λύσω εγώ το πρόβλημα γι’ αυτούς”. Ο Τραμπ αυτοχαρακτηρίστηκε, μάλιστα, ως ο “Πρόεδρος του νόμου και της τάξης”, βγάζοντας φωτογραφίες με τη Βίβλο στα χέρια του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση θρησκευτικών ηγετών των ΗΠΑ.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παδεία και επανέναρξη διαλόγου με αιχμή, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια και την τράπεζα θεμάτων, ζήτησαν κατά τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι συνδικαλιστικές ενώσεις δασκάλων, καθηγητών και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών. Την επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συμφωνία για την εδραίωση και ανάπτυξη της συνεργασίας τους τα επόμενα τρία χρόνια με προοπτική περαιτέρω επέκτασης, υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκόφυλλου. Σκοπός, αφενός η βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και η ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και αφετέρου η ιατρική κάλυψη και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με τη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις.

Αρκετός κόσμος και σήμερα, παρά τον ασταθή καιρό, στην ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας. Εκεί βρίσκεται και μας δίνει την εικόνα ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Νεφώσεις, αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα – μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου -22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα