back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα λίγες ώρες μετά την επίδοση διαβήματος από την Αθήνα με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως σειράς αιτήσεων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων, TPAO σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι υπογραμμίζει ότι «οι νέες περιοχές που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εξασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα».

«Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στην υποστήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων, στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται, σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».

Εν τω μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα προκειμένου να απαντηθεί με τον πιο ισχυρό τρόπο η τουρκική προκλητικότητα.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς στη συνάντηση του Νίκου Δένδια και με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα.

Τους κανόνες λειτουργίας και τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα. Βάσει αυτής, επιτρέπεται η παρασκευή ροφημάτων, διατηρείται ωστόσο η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.

Τσουχτερά τα διοικητικά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους όρους. Κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Δυο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στο Σικάγο, ενώ 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Σεν Λούι κατά τη διάρκεια των εκτός ελέγχου επεισοδίων που πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες για το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομική βια. .

Η κηδεία του Φλόιντ έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου στο Χιούστον του Τέξας ενώ το κόστος θα καλύψει πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στη επίκαιρη ερώτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Οικονομία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει αντιφατική την οικονομική πολιτική της «ανοησίας της αγέλης» που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς -όπως αναφέρει- την ίδια ώρα που προστίθενται πολύτιμοι πόροι από το εξωτερικό, επιχειρήσεις κλείνουν και μεγάλα τμήματα εργαζομένων και επαγγελματιών, τίθενται στο περιθώριο.

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων για την κάλυψη 2.909 μόνιμων θέσεων στους δήμους -μέσω ΑΣΕΠ- για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εντός των τειχών επιλέγουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Αθηναίοι. Ο συνάδελφος Κώστας Κορέλης συνομίλησε με αρκετούς από αυτούς και μας ενημερώνει.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, η οποία υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Για μια άξια Ελληνίδα που επί χρόνια υπηρέτησε τα γράμματα και μελέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό, έκανε λόγο στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα σε τροχαίο που σημειώθηκε νωρίτερα στην Πειραιώς στο ύψος του Ταύρου όταν οδηγός φορτηγού με κατεύθυνση προς Πειραιά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα πέφτοντας σε τοίχο καταστήματος. Στο σημείο έσπευσε Αστυνομία και όχημα της πυροσβεστικής ενώ για λίγη ώρα επιβαρύνθηκε η κυκλοφορία.

Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα