back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου για τη διερεύνηση υποθέσεων, θα προχωρούν οι «ράμπο» του υπουργείου Ανάπτυξης που θα στελεχώνουν το νέο σώμα ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, όπως προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να βάλει σε νέα βάση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της αγοράς με στόχο ο έλεγχος που θα διενεργείται να είναι πιο αποτελεσματικός και ουσιαστικός σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών.

Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει και την επιβολή κυρώσεων σε παραβατικές συμπεριφορές που θα εντοπίζει το νέο σώμα, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου φυσικού ή ηλεκτρονικού και την παράνομη απομίμηση προϊόντων.

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτιρίων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, μετά την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

«Έτσι, αποδεικνύεται έμπρακτα η σταθερή προσήλωση και η δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών στον εθνικό στόχο της επανεκκίνησης της οικονομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Τραγική κατάληξη για μία γυναίκα νωρίτερα το πρωί σε διαμέρισμα στα Πηγαδάκια της Βούλας. Έχασε τη ζωή της από φωτιά που ξέσπασε στον δεύτερο όροφο διώροφου κτιρίου στην οδό Σερρών. Άλλοι τέσσερις ένοικοι κατάφεραν να απομακρυνθούν ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε το διαμέρισμα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Eκτός ελέγχου η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν 9 μέρες μετά το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Φλόιντ Μέιγουεδερ θα καλύψει το κόστος της κηδείας του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου στο Χιούστον του Τέξας – Θα προηγηθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις, την Πέμπτη στη Μινεάπολη και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, από όπου καταγόταν.

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις από αξιωματούχους του Πενταγώνου και από Δημοκρατικούς για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει βαριά οπλισμένους στρατιώτες σε δεκάδες πόλεις προκειμένου να καταστείλει τις βίαιες ταραχές, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια εγχώρια τρομοκρατία.

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί του Σαιντ Λούις στο Μιζούρι τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς και νοσηλεύονται, σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Στο κέντρο του Μανχάταν λεηλασίες και καταστροφές οδήγησαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να ανακοινώσει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 8 το βράδυ έως τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα ώστε να απαντηθεί με τον πιο ισχυρό τρόπο η τουρκική προκλητικότητα εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Η Άγκυρα πάντως φαίνεται να επιθυμεί τη διατήρηση της έντασης με την Αθήνα δρομολογώντας έρευνες κοντά στα νησιά της Κρήτης, Ρόδου και Καρπάθου στα οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει – όπως άλλωστε έχει δηλωθεί και αποτυπώνεται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο – δικαίωμα υφαλοκρηπίδας, παρά μόνον τα έξι μίλια κυριαρχίας των χωρικών υδάτων.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη πάντως απασχόλησαν χθες την επικοινωνία που είχε ο κ Δένδιας με τον ομόλογό του από την Μάλτα, Εβαρίστ Μπαρτόλο, ενώ αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς και με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, με τον οποίο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ιταλού αξιωματούχου στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη.

Ξεπέρασαν τα 6.271.000 τα κρούσματα της covid 19 παγκοσμίως. Περισσότεροι από 375.650 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Στη χώρα μας σε 179 οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό.

Μείωση στις τιμές των εισιτηρίων από χθες στα Μέσα Μεταφοράς και να ακούσουμε τι λένε οι Αθηναίοι αναφορικά με το αν αυτό είναι κίνητρο περισσότερων μετακινήσεων στην πρωτεύουσα.Ο Κώστας Κορέλλης έχει το ρεπορταζ.

Παίκτης της ΤΣΣΚΑ είναι και επίσημα ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, με την ρωσική ομάδα να ανακοινώνει την απόκτησή του με συμβόλαιο τριών χρόνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα