back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μια γυναίκα έχασε τη ζωη της από τη φωτιά σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο διώροφου κτιρίου στην οδό Σερρών στα Πηγαδάκια της Βούλας. Ο Δημήτρης Πέρρος μας ενημερώνει

Eκτός ελέγχου η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν 9 μέρες μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ.

Σφοδρές αντιδράσεις από αξιωματούχους του Πενταγώνου και από Δημοκρατικούς για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει βαριά οπλισμένους στρατιώτες σε δεκάδες πόλεις προκειμένου να καταστείλει τις βίαιες ταραχές, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια εγχώρια τρομοκρατία.

Να διερευνηθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες την ώρα που οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται και στην Ευρώπη.

Σε εφαρμογή το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας καταβολής στις επιχειρήσεις, με εκταμίευση των δανείων τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το ποσό θα είναι υπερδιπλάσιο και θα φθάσει το 1,4 δισ. ευρώ.

Καταβάλλονται σήμερα οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κατά 75,47 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σε συνεχή διαβούλευση ο δήμος Αθηναίων με κατοίκους και φορείς του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας για τον Μεγάλο Περίπατο.Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελός του κάλεσε την αντιπολίτευση, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως είπε, ανοιχτές για τις ανάγκες της περιοχής θα παραμείνουν οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για ολική ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων και δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων.

Οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα δημοτικά σχολεία, ενώ ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε 156 στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, συνολικού προϋπολογισμού 695.300 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, στα μέσα αυτά.

“Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα συναντά ομάδες πολιτών για τις οποίες ξαφνικά παριστάνει ότι ενδιαφέρθηκε, θα θυμίζουμε τι έκανε για τους συγκεκριμένους κλάδους τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή τη συνάντηση χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή με ανθρώπους της εστίασης. Ειδικότερα για τους οινοπαραγωγούς η ΝΔ υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρα αύξησε τον ΦΠΑ στο κρασί από το 23% στο 24% και επέβαλε ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί.

Με σημερινό σταθμό τη Σέριφο, συνεχίζεται το πανελλαδικό σχέδιο δράσης του ΕΚΑΒ,με τη κωδική ονομασία «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.», σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2, Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείου αλλά και στα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού του νησιού.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, η οποία υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΚΑΙΡΟΣ

Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου. 16 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα