back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στο Δήμο Βούλας Βουλιαγμένης. Περισσότερα από τον Δημήτρη Πέρρο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις ΗΠΑ, σχεδόν 8 ημέρες μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μιννεάπολη.

Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε 40 πόλεις ενώ σε 23 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της Ουάσιγκτον έχει αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά.

Δημοφιλής Αφροαμερικανός ιδιοκτήτης εστιατορίου έχασε τη ζωή του στο Λούιβιλ, χθες. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λούιβιλ αποπέμφθηκε και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε αργία όταν οι Αρχές ενημερώθηκαν πως στελέχη της αστυνομίας έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων χωρίς να έχουν ενεργοποιήσει τις κάμερες που φορούν για να υπάρχει καταγραφή των γεγονότων, διευκρίνισε ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σφοδρή κριτική από αξιωματούχους του υπ. Αμυνας, στο Πεντάγωνο, στον αμερικανό πρόεδρος για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για ανάπτυξη χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών και αστυνομικών με στόχο την επιβολή της τάξης και την ανάκτησης της κυριαρχίας στους δρόμους της Ουάσιγκτον, αλλά και στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του.

Ο πρόεδρος μόλις κήρυξε πόλεμο σε εκατομμύρια Αμερικανούς και στην 1η τροπολογία του Συντάγματος. Είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον αμερικανικό τρόπο ζωής στην ιστορία μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκτονία έδειξε η ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στον Αφροαμερικανό, Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τους δύο γιατρούς που διενήργησαν τη νεκροψία, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος, ο θάνατός του προκλήθηκε από μηχανική ασφυξία και πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον αυχένα του.

Οι εκτιμήσεις αυτές αντικρούουν τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι κρατικές αρχές, σύμφωνα με την οποία ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Να διερευνηθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες την ώρα που οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται και στην Ευρώπη.

Στα 179 τα θύματα από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι μόλις 2.

Σε εφαρμογή το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας καταβολής στις επιχειρήσεις, με εκταμίευση των δανείων τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό θα είναι υπερδιπλάσιο και θα φθάσει το 1,4 δις ευρώ.

Καταβάλλονται σήμερα οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κατά 75,47 ευρώ κατά μέσο όρο.

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελός του κάλεσε την αντιπολίτευση, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και επισήμανε ότι ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου.

Υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοιχτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για ολική ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων και δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων.

Οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα δημοτικά σχολεία, ενώ ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε 156 στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, συνολικού προϋπολογισμού 695.300 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, στα μέσα αυτά.

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τη νύχτα. Στις 2:15 καταγράφηκε δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Πέντε λεπτά αργότερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου ενώ στις τρεις παρά δέκα τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή στην Κρήτη.

ΚΑΙΡΟΣ

Φθινοπωρινό και σήμερα το σκηνικό του καιρού. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου. 16 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα