back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ για τον Τζ. Φλόιντ

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την Αμερικανική πρεσβεία που θυμίζει «αστακό» από τις κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το κτίριο και μέχρι στις γωνίες κάνοντας ένα φραγμό ασφαλείας. Πίσω από τος κλούβες υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστά είναι και το δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας.

Η συγκέντρωση της νεολαίας του ΚΚΕ γίνεται με αφορμή την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και τα ρατσιστικά εγκλήματα με αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ και την αστυνομική καταστολή στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα καθημερινά με τον τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 19χρονου διαδηλωτή που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ.
«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τη νέα δολοφονία 19χρονου, που πυροβολήθηκε στο Ντιτρόιτ, ενώ διαδήλωνε για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζ. Φλόιντ, από αστυνομικό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κώστας Κορέλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα