back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταϊκούρας στη Βουλή: Στις αρχές Ιουλίου θα επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη δεύτερη φάση του προγράμματος της επιτρεπτέας καταβολής

Διαβάστε επίσης

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση του μέτρου της επιτρεπτέας καταβολής στις επιχειρήσεις και στόχος είναι να είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, ώστε έως τις αρχές Ιουλίου το συγκεκριμένο εργαλείο ρευστότητας να μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνη, γνωστοποίησε ότι το ποσό της δεύτερης φάσης του προγράμματος θα είναι υπερδιπλάσιο της πρώτης και θα φθάσει το 1,4δις ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, στη δεύτερη αυτή φάση θα διευρυνθεί η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα περιληφθούν στο σχήμα στήριξης και θα υπάρχει μέριμνα και για ατομικές επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος.
Στα όσα ανέφερε ο κ.Κατρίνης, περί «απροσπέλαστων εμποδίων που τέθηκαν στην πρώτη φάση και που οδήγησαν σε αποκλεισμό τις μικρές επιχειρήσεις», ο υπουργός Οικονομικών, επέμεινε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού το 58% των επιχειρήσεων που βοηθήθηκαν είχαν από έναν μέχρι πέντε εργαζομένους. Για την πρώτη φάση του μέτρου της επιστρεπτέας καταβολής, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κρίνεται επιτυχημένη καθώς σε περισσότερες από 51.000 επιχειρήσεις πιστώθηκαν 580 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα