back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Καταιγίδες και χαλάζι έως και την Τρίτη

Διαβάστε επίσης

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, έκανε ποδαρικό ο Ιούνιος.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια, με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Άνω Λιόσια. Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Κηφισό από Ρεντη μέχρι Μεταμόρφωση στο ρεύμα εξόδου και από Κηφισιά έως Ρεντη στην κάθοδο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις σήμερα και αύριο. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και την Κρήτη. Αύριο το πρωί η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους τα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, στη Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στη Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ, από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, στη Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στη Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα  αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα