back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο- Αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Διαβάστε επίσης

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα “να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο” η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδράει για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι “αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία».

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θα γίνουν τα σχολεία μας ριάλιτι”.

Εκτός από την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, οι διαδηλωτές ζητούν να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχτεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών είναι συνεχείς και αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, όταν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Ήδη έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

            

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα