back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Ο Μεγάλος Περίπατος είναι σε συνεχή διαβούλευση»

Διαβάστε επίσης

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» την στιγμή που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελος του έργου κάλεσε την αντιπολίτευση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας προς όλους ότι το έργο είναι σε συνεχή διαβούλευση.

Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν βγει σχετικές ανακοινώσεις για τα έργα και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από το έργο είναι γιατί ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου. Μιλώντας, δε για τα έργα που έχουν αναφερθεί, και περιλαμβάνονται στον «Μεγάλο Περίπατο» υπογράμμισε ότι οι οδού Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοικτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων ενώ σε ότι αφορά τις πεζοδρομήσεις που δρομολογούνται ο κ. Μπακογιάννης αναρωτήθηκε «Υπάρχει κανείς που σήμερα αμφισβητεί την ορθότητα της πεζοδρόμησης της Ερμού, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Αποστόλου Παύλου ή της Βουκουρεστίου.

Όταν όμως τα έργα γινόντουσαν κάποιοι αντιδρούσαν και φώναζαν και είχαν αναγκαστεί να πάνε και τα ΜΑΤ για να γίνουν οι πεζοδρομήσεις. Εμείς, είπε ο κ. Μπακογιάννης, δεν έχουμε σκοπό να καταστρέψουμε αγορές που λειτουργούν εδώ και ενάμιση αιώνα στην πόλη. Και για αυτό κάνουμε διαβούλευση. Δεν υπάρχουν προαποφασισμένες αποφάσεις »
Τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι για πρώτο φορά στο δήμο οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από τους καταστηματάρχες, ενώ αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος συμπλήρωσε λέγοντας ότι το νομικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό και υπάρχουν κυρώσεις για τους τοπογράφους που δίνουν άλλα σχέδια με αυτά που εφαρμόζονται στην πράξη. Ωστόσο ο κ. Κορομάντζος υπογράμμισε ότι έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται καθώς υπάρχουν κάποιοι καταστηματάρχες που έχουν παρεκκλίνει από τα προβλεπόμενα.

Ανάπλαση για τον λόφο του Στρέφη

Τα έργα που δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων για τον λόφο του Στρέφη ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης. Ειδικότερα για τον Λόφο του Στρέφη ο δήμος δρομολογεί μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων και τέλος ολική ανάπλαση του λόφου με πράσινο και καθαριότητα.
Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα παράπονα των κατοίκων για την σημερινή κατάσταση του λόφου καθώς υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα για το θέμα η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου τόνισε ότι κάποια στιγμή που χρειάστηκε να κάνει έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον λόφο του Στρέφη, αυτές έγιναν με την βοήθεια της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Μπράβο στις καθαρίστριες των σχολείων
Ένα μεγάλο μπράβο στις καθαρίστριες των σχολείων και στις σχολικές επιτροπές είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για την δουλειά που έγινε προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για τους μαθητές και τους καθηγητές.
Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης εξήρε την προσπάθεια που έγινε αυτές τις μέρες, ειδικά για να καθαρίσουν και να απολυμανθούν οι σχολικές αίθουσες υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις τόσο καθαριστριών όσο και σχολικών φυλάκων. Μάλιστα κάλεσε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να συναποφασίσουν για όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον του συγκεκριμένου κλάδου εργαζομένων.
Σε ότι αφορά δε τα πέντε δημοτικά σχολεία που δεν καθαρίστηκαν στην ώρα τους, τα οποία ανέφερε η αντιπολίτευση, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης τόνισε ότι οι εργασίες καθαρισμού δεν έγιναν έγκαιρα επειδή τις απέτρεψαν οι διοικήσεις των σχολείων.

Οι θέσεις της αντιπολίτεσυης

Νωρίτερα, σφοδρή κριτική εξαπέλυσαν στη Δημοτική Αρχή οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνα , και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για ελειπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κατήγγειλαν επίσης παρατυπίες στο παρκάκι επί της Λουίζης Ριανκούρ ενώ ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Επιπλέον, η Ανοιχτή Πόλη έκανε λόγο για πληροφορίες περί οργίου παραβάσεων στην πράσινη τέντα, στον λόφο του Λυκαβηττού, με στόχο την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ενώ ζήτησε την άμεση λήψη αποφάσεων για την ανάπλαση στου Λόφου του Στρέφη.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα