back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ημερομηνία- ορόσημο για τα εργασιακά η 1η Ιουνίου

Διαβάστε επίσης

Ημερομηνία- ορόσημο για τα εργασιακά η 1η Ιουνίου, καθώς -σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό- αρχίζει η σταδιακή εφαρμογή νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία υλοποίησης των μέτρων στήριξης.

Μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς.

Αναλυτικότερα:

Εντός των επομένων ημερών, θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο πρόγραμμα επιδότησης μισθών “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” εργαζομένων ειδικών κατηγοριών και εργοδοτών για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξης.

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η μείωση εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες.Η μηνιαία αύξηση αποδοχών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 2,73 έως 27,3 ευρώ. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν θα είναι εμφανής για όσους έχουν ενταχθεί σε ειδικά μέτρα στήριξης, με επιπτώσεις στον μισθό.

Έως και τις 7 Ιουνίου θα υποβληθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις από επιχειρήσεις για την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης 534 ευρώ στο προσωπικό που δεν εργάστηκε τον Μαϊο, ενώ η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης θα γίνει -κατά περίπτωση- από τις 5 έως και τις 12 Ιουνίου.

Από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες του τουριστικού κλάδου, που πραγματοποίησαν προσλήψεις εποχικού προσωπικού να θέτουν μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων σε αναστολή εργασίας με αποζημίωσης ειδικού σκοπού, 534 ευρώ το μήνα.

Οι εργαζόμενοι – γονείς έχουν το δικαίωμα έως το τέλος Ιουνίου να εργασθούν με μείωση κατά 25% του ημερήσιου ωραρίου τους, χωρίς μείωση των αποδοχών τους, ανταποδίδοντας τον εργάσιμο χρόνο στην συνέχεια, χωρίς επιπλέον αμοιβή.

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των μεταφορών, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, έχουν δικαίωμα να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή. Επίσης, μπορούν να θέσουν σε αναστολή εργασίας μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους για διάστημα έως 30 ημερών και έως την 31η Ιουλίου.

Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, η παράταση της αναστολής σύμβασης μπορεί να γίνει έως 30 Ιουνίου.

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ από τις 16η Ιουνίου, επανέρχεται, η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Παράλληλα, έως τις 30 Ιουνίου, οι εργοδότες που έκαναν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων, οφείλουν να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα. Οι επιχειρήσεις αυτές, στη συνέχεια, θα λάβουν επιδότηση από το κράτος για το τμήμα του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στις ημέρες αναστολής σύμβασης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα