back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων στα Βριλήσσια

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων στις 27 Μαΐου για την «ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και για τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων».

Πρόκειται για προσωρινό μέτρο που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, και αφορά την παραχώρηση επιπλέον χώρου σε καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην πλατεία Αναλήψεως, στην οδό Αναλήψεως από Λ. Πεντέλης έως την οδό Γράμμου, την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, την πλατεία Ελευθερίας, τον παράδρομο της Λεωφόρου Πεντέλης από την Ολύμπου έως την Ταϋγέτου, καθώς και σε σημεία στα Άνω Βριλήσσια.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Βριλησσίων πάρθηκε με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και δη των καταστημάτων εστίασης, τηρώντας τις οδηγίες για ελάφρυνση και διευκόλυνση των επιχειρήσεων στα Βριλήσσια, ενώ με πρωτοβουλία του δημάρχου εισακούστηκαν τα αιτήματα των ιδιοκτητών των καταστημάτων εστίασης.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της απόφασης είναι η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε ορισμένους παραδρόμους, στους οποίους αναμένεται η κατάργηση θέσεων parking και η δημιουργία διαχωριστικών που θα «απομονώνουν» τους πεζούς από τα διερχόμενα οχήματα. Το γεγονός αυτό της ανάπτυξης τραπεζιών στο οδόστρωμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα, πάντως με τον Δήμαρχο Βριλησσίων, Ξένο Μανιατογιάννη, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984, «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται μόνο για την τροφοδοσία των καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των καταναλωτών καθώς και η διέλευση των διερχόμενων πολιτών».

Πρόσθεσε πως «στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκαν ορισμένες ανησυχίες γύρω από αυτό το θέμα, οι οποίες καταγράφηκαν και συζητήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η ομόφωνη απόφαση για την έγκριση του σχεδίου, ενώ απόλυτα σύμφωνοι είναι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης».

Ο κ. Μανιατογιάννης επεσήμανε τη σημαντικότητα της τήρησης των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί και σε περίπτωση παραβίασης τους θα υπάρχουν και τα ανάλογα πρόστιμα. Παρ’ όλα αυτά δήλωσε πως «πιστεύουμε πως κανείς δεν θα παραβεί τους κανονισμούς που έχουμε θέσει, καθώς οποιοδήποτε πρόστιμο θα προκαλέσει ζημιά στους καταστηματάρχες σε μια κακή, οικονομικά, περίοδο για εκείνους, τη στιγμή, μάλιστα, που ο κόσμος εμφανίζεται διστακτικός στο να καθίσει σε καφετέριες ή εστιατόρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι λόγω και αυτής της διστακτικότητας «ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών της πόλης των Βριλησσίων με σκοπό να τονωθεί η τοπική οικονομία, ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, και ταυτόχρονα οι καταναλωτές να είναι ασφαλείς».
Στο σχέδιο τονίζεται πως απαγορεύεται ρητά η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών από τα καταστήματα στους χώρους που παραχωρούνται, καθώς και η εγκατάσταση τηλεοράσεων ή ηχείων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα