back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία – Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος Πρέσβης

Διαβάστε επίσης

Στο Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίο επιδόθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για την συγκεκριμένη εξέλιξη με δήλωση του τόνισε ότι «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση εφ’ όσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει πως οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό να σφετεριστούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποτελώντας «παρακολούθημα του ανυπόστατου» όπως λέει χαρακτηριστικά τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας» επισημαίνει ο κ Δένδιας και προσθέτει ότι «να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα