back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Να διερευνηθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ζητεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, εν μέσω της εξάπλωσης του κινήματος “I cant breath” που πυροδότησε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
“Οι αρχές πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στον τρόπο που διαχειρίζονται τους διαδηλωτές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, τονίζοντας ότι όλα τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας πρέπει να εξεταστούν. Ο Οργανισμός εκφράζει επίσης ανησυχία για τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες κατά δημοσιογράφων.
Οι ΗΠΑ οδεύουν προς την έβδομη νύχτα διαδηλώσεων, σε κλίμα κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής.
26 Πολιτείες κατέβασαν στον δρόμο την Εθνοφρουρά, ενώ τουλάχιστον 40 αμερικανικές πόλεις επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Άλλοι 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Αϊόβα, ενώ ένας άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει τους κυβερνήτες για τη στάση τους.
“Πρέπει να επιβάλλεστε. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες”, είπε σε τηλεδιάσκεψη μαζί τους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε τον ρατσισμό και δεσμεύθηκε να συγκροτήσει μια επιτροπή ελέγχου της αστυνομικής βίας αν εκλεγεί πρόεδρος.
Παρέμβαση και από τον Μπαράκ Ομπάμα. Σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τους πολίτες να «διοχετεύσουν τη δικαιολογημένη οργή τους”, όπως είπε, σε ειρηνικές δράσεις, αλλά και στις κάλπες.
Περήφανος για την 25χρονη κόρη του, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι διαδήλωνε ειρηνικά.

Να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις, αποφεύγοντας όμως τη βία κάλεσε τους Αμερικανούς ένας εκ των αδερφών του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται και στην Ευρώπη.
Δεκάδες διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, γονάτισαν σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι.
“Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναξαν χιλιάδες στην πλατεία Dam του Άμστερνταμ.
Διαδηλώσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα από τη νεολαία του ΚΚΕ.

Τις επόμενες 24 ώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έχει τα στοιχεία για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορωνοιού, όπως ανακοίνωσε η διευθύντριά του, δρ. Σούμια Σουαμινάθαν.

Τον μικρότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί στη Βρετανία από το Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Μέσα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν 111 θάνατοι στη χώρα.

Στα 179 τα θύματα από κορωνοιό στην Ελλάδα, ενώ τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι μόλις 2.

Συνεχίζεται και αύριο η κακοκαιρία, με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά.
Ποδαρικό με χαλαζόπτωση και μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα βόρεια προάστια έκανε ο Ιούνιος. Σοβαρές ζημιές σε νησιά του Αιγαίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί να κηρυχθεί η Λέρος ο δήμαρχος του νησιού, καθώς έχουν πλημμυρίσει οικίες και εμπορικά καταστήματα.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

Έως τις 3 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν το Μάιο.
Έως τις 4 Ιουνίου η προθεσμία δήλωσης για όσους δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.

Καταβάλλονται αύριο οι αυξημένες επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από 236.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κατά 75,47 ευρώ κατά μέσο όρο.

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελός του κάλεσε την αντιπολίτευση, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και επισήμανε ότι ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου.
Υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοιχτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για το λόφο του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων, δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων και ολική ανάπλαση με πράσινο και καθαριότητα.
Νωρίτερα οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Καιρός
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα