back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σκηνικό χάους για 6η ημέρα στις ΗΠΑ, που προετοιμάζονται για συνέχιση των διαδηλώσεων του κινήματος “Ι cant breathe”.
Οι ταραχές εξαπλώνονται σχεδόν σε όλη την αμερικανική επικράτεια.
26 Πολιτείες κατέβασαν στον δρόμο την Εθνοφρουρά, με περισσότερα από 17.000 μέλη της να απαντούν σε περιστατικά βίας, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ τουλάχιστον 40 αμερικανικές πόλεις επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να αποτρέψουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Άλλοι 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Αϊόβα, ενώ ένας άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει τους κυβερνήτες για τη στάση τους.
Σε τηλεδιάσκεψη, ο Αμερικανός πρόεδρος τούς ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση έναντι των διαδηλωτών.
“Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες”, είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε τον ρατσισμό και δεσμεύθηκε να συγκροτήσει μια επιτροπή ελέγχου της αστυνομικής βίας αν εκλεγεί πρόεδρος.
Παρέμβαση και από τον Μπαράκ Ομπάμα. Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί τους πολίτες να «διοχετεύσουν τη δικαιολογημένη οργή τους”, όπως είπε, σε ειρηνικές δράσεις, αλλά και στις κάλπες.

Οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται και στην Ευρώπη.
Περίπου 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία Dam του Άμστερνταμ, φωνάζοντας «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Διαδηλώσεις πραγματοποίησε αργά το απόγευμα και η νεολαία του ΚΚΕ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες 24 ώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα έχει τα στοιχεία για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορωνοιού, όπως ανακοίνωσε η διευθύντριά του, δρ. Σούμια Σουαμινάθαν.
Η σχετική μελέτη διακόπηκε πριν από μια εβδομάδα, λόγω ανησυχιών για τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και τις αρρυθμίες σε ασθενείς.

Τον μικρότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί στη Βρετανία από το Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, εν μέσω των επικρίσεων ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ νωρίς στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Μέσα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν 111 θάνατοι στη χώρα.

Στα 179 τα θύματα από κορωνοιό στην Ελλάδα, ενώ τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 2, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.918.
Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν από τον κορωνοιό, καθώς δείχνουν μείωση της θνητότητας. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας 51 δότες έχουν ήδη δωρίσει το πλάσμα τους, ενώ η συγκεκριμένη θεραπεία χορηγήθηκε σε επτά ασθενείς.

Καταιγιδοφόρο νέφος ύψους 10 χιλιομέτρων έπληξε σήμερα την Αττική, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Χαλαζόπτωση το απόγευμα σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση, με μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα βόρεια προάστια. Σοβαρές ζημιές σε νησιά του Αιγαίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί να κηρυχθεί η Λέρος ο δήμαρχος του νησιού, καθώς έχουν πλημμυρίσει οικίες και εμπορικά καταστήματα.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο, αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

Κλιμακώνεται η αντίδραση της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίο επιδόθηκε διάβημα, με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης σειράς αιτήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση του μέτρου της  επιστρεπτέας καταβολής στις επιχειρήσεις. Στόχος να είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, ώστε έως τις αρχές Ιουλίου να μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό της δεύτερης φάσης του προγράμματος θα είναι υπερδιπλάσιο και θα φθάσει το 1,4 δις ευρώ.

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελός του κάλεσε την αντιπολίτευση, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου.
Υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοικτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Για τα τραπεζοκαθίσματα ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι για πρώτη φορά στο δήμο οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από τους καταστηματάρχες, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος συμπλήρωσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό και υπάρχουν κυρώσεις για τους τοπογράφους που δίνουν άλλα σχέδια με αυτά που εφαρμόζονται στην πράξη.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για το λόφο του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων και ολική ανάπλαση με πράσινο και καθαριότητα.
Νωρίτερα οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, ζήτησαν μεταξύ άλλων να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους 4.000 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έξωσης από δομές και σπίτια όπου φιλοξενούνται.

Καιρός
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα