back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Χάος για 6η ημέρα στις ΗΠΑ, με το κίνημα οργής “I cant breathe” να εξαπλώνεται στην αμερικανική επικράτεια μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομική βία, και τον Ντόναλντ Τραμπ να επικρίνει τους κυβερνήτες για τη στάση τους.
Σε τηλεδιάσκεψη, ο Αμερικανός πρόεδρος τούς ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση έναντι των διαδηλωτών.
“Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες”, είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε τον ρατσισμό και δεσμεύθηκε να συγκροτήσει μια επιτροπή ελέγχου της αστυνομικής βίας αν εκλεγεί πρόεδρος
Παρέμβαση και από τον Μπαράκ Ομπάμα. Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνεται στους διαδηλωτές, καλώντας τους να «διοχετεύσουν τη δικαιολογημένη οργή τους σε ειρηνική, διαρκή και αποτελεσματική δράση».

Τις τελευταίες ώρες, 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην Αϊόβα, ενώ άλλος ένας άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λούισβιλ.

Οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται και στην Ευρώπη.
Περίπου 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία Dam του Άμστερνταμ, αψηφώντας τις οδηγίες για τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και φωνάζοντας «Black lives matter».

Διαδηλώσεις πραγματοποίησε νωρίτερα και η νεολαία του ΚΚΕ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει, δια στόματος του επικεφαλής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, πως ελπίζει σε συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, παρά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι σχέσεις της χώρας του και της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ διακόπτονται.

Στα 179 ανέρχονται τα θύματα από κορωνοιό στην Ελλάδα μετά τον θάνατο άλλων 4 ασθενών, ενώ τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 2, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.918.
Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν από τον κορωνοιό, καθώς δείχνουν μείωση της θνητότητας. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας 51 δότες έχουν ήδη δωρίσει το πλάσμα τους, ενώ η συγκεκριμένη θεραπεία χορηγήθηκε σε επτά ασθενείς.

Καταιγιδοφόρο νέφος ύψους 10 χιλιομέτρων έπληξε σήμερα την Αττική, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Χαλαζόπτωση το απόγευμα σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση, με μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα βόρεια προάστια. Σοβαρές ζημιές σε νησιά του Αιγαίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί να κηρυχθεί η Λέρος ο δήμαρχος του νησιού, καθώς έχουν πλημμυρίσει οικίες και εμπορικά καταστήματα από την υπερχείλιση χειμάρρων.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο, αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

Κλιμακώνεται η αντίδραση της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίο επιδόθηκε διάβημα, με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης σειράς αιτήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο 80% η συμμετοχή των παιδιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, που επαναλειτουργούν από σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο περί αναβάθμισης του σχολείου.
Η κ. Κεραμέως δεσμεύθηκε ότι – πέραν των 1.040 διορισμών εκπαιδευτικών που υπέγραψε πρόσφατα – θα υπογραφούν και άλλοι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρεμιέρα για 22 θερινά σινεμά σήμερα στην Αττική. Επαναλειτουργούν προσαρμοσμένα στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των θεατών. Η Βάσια Μπακετέα βρίσκεται στο δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη.

Να σταματήσουν να αμφισβητούν το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» ενώ ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί ο πλήρης φάκελος του έργου κάλεσε την αντιπολίτευση, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου.
Υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοικτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων ενώ σε ό,τι αφορά τις πεζοδρομήσεις που δρομολογούνται ο κ. Μπακογιάννης αναρωτήθηκε αν «υπάρχει κανείς που σήμερα αμφισβητεί την ορθότητα της πεζοδρόμησης της Ερμού, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Αποστόλου Παύλου ή της Βουκουρεστίου»

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και τα έργα που δρομολογούνται για το λόφο του Στρέφη, με μελέτη ανακαίνισης και ανασχεδιασμού του γυμναστηρίου και των αθλητικών χώρων που θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργία «πράσινης διαδρομής» που θα ξεκινά από την οδό Τοσίτσα και θα καταλήγει στην οδό Ζωσιμάδων και ολική ανάπλαση με πράσινο και καθαριότητα.
Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης συνεχάρη τις καθαρίστριες των σχολείων και τις σχολικές επιτροπές για την προσπάθεια που έγινε, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια για τους μαθητές και τους καθηγητές.
Νωρίτερα πάντως οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Καιρός
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα