back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, έκανε ποδαρικό ο Ιούνιος. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια, με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Άνω Λιόσια.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Κηφισό από Ρεντη μέχρι Μεταμόρφωση στο ρεύμα εξόδου και από Κηφισιά έως Ρεντη στην κάθοδο.

Πολύ αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα και στα δυο ρεύματα των λεωφόρων Κηφισιας και Μεσογείων, επίσης στο κέντρο στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και περιμετρικά του Συντάγματος.

Πλαίσιο κλιμακούμενων ενεργειών της χώρας μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, που θα αρχίσει να γίνεται γνωστό από σήμερα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Αφορμή στάθηκε και η σειρά αιτήσεων που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης για έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, και της Κρήτης, σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση εφ’ όσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει» τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ζητήσει κυρώσεις από την ΕΕ κατά του τουρκικού σχεδιασμού, πριν γίνει πράξη έγραψε στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις ΗΠΑ στη σκιά της αναβολής της δίκης για τη δολοφονία αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς.

“Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στις 7:00 το απόγευμα, στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Στις διεθνείς εξελίξεις η Αλεξάνδρα Βουδούρη .

Σε διπλή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς μετοχών προχώρησε η Morgan Stanley, καθώς, όπως σημειώνει, η Ελλάδα, μαζί με τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο προτείνει η Κομισιόν.

Έντονη υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο, κατά 88,5%, με επιδείνωση προσδοκιών σχεδόν σε όλους τους τομείς και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καταδεικνύει έρευνα του ΙΟΒΕ.

Το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για τον κορονοιό ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και των τουριστών τέθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με καταστηματάρχες και εργαζόμενους , στην πλατεία Καισαριανής .

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των επτά συλληφθέντων μελών του Ρουβίκωνα που πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η δίκη τους αναβλήθηκε επ αόριστον και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ενστάσεις και αντιδράσεις από τα κόμματα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση επί του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. “Θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση προς τα πάνω, να δώσουμε περισσότερα εφόδια στους μαθητές”, δήλωσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, ζητώντας από τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις και βελτιώσεις.

Σφοδρή προσωπική επίθεση στην υπουργό εξαπέλυσε ο Τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Αναφερόμενος στην επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια, έκανε λόγο για “επικίνδυνη παλινδρόμηση στις πιο σκοτεινές περιόδους της εθνικής και κοινωνικής ζωής, για κοινωνικό στιγματισμό των μαθητών και για επιχείρηση τιμωρίας της νέας γενιάς”.

Στους 178 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα μία γυναίκα 70 ετών, με σοβαρό υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Στην Αττική αύριο βροχοπτώσεις και θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα