back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι σήμερα,σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, έχουν υποβληθεί 1.331.199 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων 27,7% είναι χρεωστικές, 57,97% μηδενικές ενώ το 14,27% θα λάβει κατά μέσο όρο 250 ευρώ ως επιστροφή φόρου. Επίσης, εξετάζεται το σπάσιμο 6 έως 8 δόσεων της πληρωμής του φόρου εισοδήματος, καθώς και το ενδεχόμενο να δοθεί μιας κάποιας μορφής έκπτωση φόρου σε όσους πληττόμενους από την πανδημία φορολογούμενους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο που θα τους αναλογεί.

Έκρυθμη για έκτη συνεχή ημέρα η κατάσταση στις ΗΠΑ, στην σκιά του θανάτου του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Την ίδια ώρα, διχογνωμία επικρατεί στον Λευκό Οίκο καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης, γράφει το Politico. Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ασκεί πιέσεις ώστε ο πρόεδρος Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης.

Ωστόσο, ενώ ο γαμπρός και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Τζάρεντ Κούσνερ τάσσεται κατά μιας τέτοιας κίνησης, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να απομακρύνει ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των Αφροαμερικανών.

Τουλάχιστον 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας και η Εθνοφρουρά έχει αναπτυχθεί σε 15 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.

Περισσότεροι από 1700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Εν τω μεταξύ, φόβους για αναζωπύρωση ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού λόγω των συνεχιζόμενων μαζικών διαδηλώσεων εκφράζουν επιστήμονες.

Πέμπτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων με επανέναρξη περισσοτέρων επιχειρήσεων….Περισσότερα ακούμε από τη Χριστιάνα Κούσιου……..

Ακόμη επαναλειτουργούν από σήμερα τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, ενώ στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και τα εποχικά. Πρεμιέρα και για τους θερινούς κινηματογράφους.

Σε ισχύ από σήμερα νέο πακέτο μέτρων ενώ έρχονται ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το εμπόριο. Μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς. Εκτιμάται ότι, η μηνιαία αύξηση των αποδοχών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου θα κυμανθεί από 2,73 έως 27,3 ευρώ.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας επέστρεψαν νωρίτερα στα σχολεία μετά από τρεις μήνες οι μικροί μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, αλλά και τα μικρότερα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών. Το 2ο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός.

Στους 177 οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα άνδρας 87 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Γεωλογικές έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρυπίδα ξεκινά η Τουρκία, υλοποιώνοντας το ενεργειακό τουρκολιβυκό σύμφωνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιοχές ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, και της Κρήτης.

Ξεκινά σήμερα το στάδιο της ανάρτησης στο Κτηματολόγιο για τον δήμο της Αθήνας. Πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Θα διαρκέσει 2 μήνες για κατοίκους εσωτερικού και 4 για όσους διαμένουν στο εξωτερικό.

Χωρίς δακτύλιο έως το φθινόπωρο το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον νέο κορονοϊό.

Με ένα doodle τιμά σήμερα η Google την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, όπως καθιερώθηκε το 1925, από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα