back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Λιγότεροι οι διαδηλωτές στη Γερμανία κατά την Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες συγκεντρώσεις των αντιπάλων των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας σε ολόκληρη τη Γερμανία. «Αισθητή» μείωση του αριθμού συμμετοχής. Τα 2/3 των Γερμανών θέλουν να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παρά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων συνεχίσθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία για την πλήρη κατάργησή τους. Τριάντα, περίπου, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Βερολίνο, άλλες 30 είχαν εξαγγελθεί για χθες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για συγκεντρώσεις αντιπάλων των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η μεγαλύτερη όμως διαδήλωση σε όγκο του Σαββάτου ήταν αυτή με περισσότερα από 2.000 άτομα για τον θάνατο του Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Όλες οι άλλες, εκτός από το ότι ήταν μικρότερες, είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, «αισθητά» λιγότερη συμμετοχή απ’ ό,τι αρχικά είχαν δηλώσει οι διοργανωτές.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία. Στη Στουτγάρδη για παράδειγμα οι διοργανωτές είχαν δηλώσει στις αρχές ότι αναμένουν 5.000 άτομα, τελικά μαζεύτηκαν μόλις 150. Βασικά αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η άμεση επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών και το άνοιγμα των σχολείων για όλους τους μαθητές.

Στο μεταξύ, μόνο σε λίγες περιπτώσεις η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων προστασίας, δηλαδή την τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου και τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, το 81% των Γερμανών φορά όπου είναι υποχρεωτική πάντα τη μάσκα, ένα 13% εν μέρει και μόνο το 2% δεν τη φορά ποτέ. Επίσης, το 49% των ερωτηθέντων θα ήθελε να παραμείνουν σε ισχύ οι κανόνες για τη χρήση μάσκας όπως είναι τώρα και ένα 13% θέλει η χρήση της να είναι υποχρεωτική και σε άλλους δημόσιους χώρους εκτός από τα μέσα συγκοινωνίας και τα καταστήματα.

Πηγή: Deutsche Welle

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα